KRO

Klas van Anne Frank van KRO De Reünie genomineerd voor Emmy Award

Uitzenddatum: 04/10/2010

De KRO De Reünie-uitzending Klas van Anne Frank is genomineerd voor een Emmy Award, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijs. De nominaties voor de Emmy's zijn vandaag in Cannes tijdens een persconferentie op de Mipcom bekendgemaakt. Op 22 november worden de winnaars van de Emmy's in New York bekendgemaakt.

De genomineerde KRO De Reunie-aflevering, die in het Engels Remembering School is getiteld, is op 27 december 2010 op Nederland 1 uitgezonden. In de uitzendingen kwamen 15 oud-klasgenoten van Anne Frank na bijna zeventig jaar weer bij elkaar. Zij gaven in de uitzending in gesprekken met presentator Rob Kamphues niet alleen nieuw inzicht in het leven van Anne voordat zij naar Westerbork werd afgevoerd, maar lieten ook zien welke impact de oorlog heeft gehad op het leven van haar generatiegenoten.

Het gaat hier om een samengestelde klas: Negen leerlingen van de 6e Montessorischool in de Niersstraat, de 6e klas (1940/41) en zes leerlingen van het Joods Lyceum, klas 1L2 (1941/42). Drie van de 15 leerlingen zaten op beide scholen bij Anne in de klas. KRO De Reünie laat zien hoe het leven van deze klasgenoten is verlopen, hoe zij de oorlog hebben beleefd en hoe hun leven zich daarna verder heeft ontwikkeld.

Programma

KRO De Reunie

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: