Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 04-10-2010

Brandstof dieven op heterdaad betrapt

RAAMSDONKSVEER: Surveillerende agenten betrapten in de nacht van zondag 3 oktober op maandag 4 oktober 2010 vier inbrekers. Ze waren bezig met het stelen van diesel uit een geparkeerde auto bij de watertoren.

Het viertal werd om 02.30 uur onder verdachte omstandigheden
gesignaleerd op de carpoolplaats bij de watertoren in Raamsdonksveer (Oosterhoutseweg / op- afrit A-59)
Toen de agenten de mannen wilden controleren, gingen ze er vandoor in een personenauto. De rit ging richting Raamsdonk, waarbij ze zich vast reden in het doorlopende gedeelte van de Korte Broekstraat.
De vier mannen werden gearresteerd. Uit onderzoek bleek dat ze bezig waren geweest met het stelen van dieselolie uit een geparkeerde bestelbus bij de Watertoren. De tankdop was geforceerd en bij de auto lag een slang om de diesel over te hevelen.
In hun auto vond de politie diverse inbrekersgereedschappen en drugs. Al deze spullen zijn in beslag genomen. De verdachten werden in gesloten in het cellencomplex van de politie.
Het gaat om twee mannen (26, 20) uit Letland en twee mannen uit Litouwen (26, 35). Ze zullen met behulp van tolken verhoord worden.

Fietsendief aangehouden

RAAMSDONKSVEER: Dankzij een alerte getuige kon de politie een
fietsendief inrekenen.
De 27-jarige man uit Raamsdonksveer probeerde zijn slag te slaan bij het busstation aan de Van Wijngaardenstraat in Raamsdonksveer. Op maandagmorgen 4 oktober 2010 om 11.00 uur gooide hij een fiets met het achterwiel tegen de grond, met het doel om op die manier het slot te forceren. Een getuige zag het tafereel en belde de politie. Het slot was inmiddels opgegaan en de dief was met zijn buit richting de Emmastraat gegaan. Daar werd hij gearresteerd. Hij heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. De politie is nog op zoek naar de rechtmatige eigenaar van de fiets. Het gaat om een oude groene herenfiets van het merk Simplex.

Inbraak drogisterij

WERKENDAM: Op 4 oktober 2010, omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een inbraakmelding vanuit een drogisterij aan de Hogestraat. Ter plaatse bleek dat er daadwerkelijk was ingebroken. De daders hadden een raam geforceerd om binnen te komen. In de winkel vernielden ze het glas van een vitrinekast. Uit de kast werden diverse flesjes parfum weggenomen. Hoeveel flesjes en van welke merken is op dit moment nog niet bekend. De inbrekers werden niet meer gevonden. De politie heeft een aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak. Er volgt nog een buurtonderzoek en een sporenonderzoek.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 04-10-2010 14:41 | © Regio Midden en West Brabant |