Reumafonds

Reuma Uitgedaagd! nu ook voor jongeren

4 oktober 2010
De zelfmanagementtraining Reuma Uitgedaagd! die al voor volwassenen bestond, start ook voor jongeren tussen de 16-25 jaar met een vorm van reuma. Voorlopig is het een tweejarig project, waarin de training verder ontwikkeld en onderzocht wordt. In deze training staat centraal hoe je de regie houdt over je eigen leven met reuma. Jongeren leren over de omgang met reuma in het dagelijks leven. Speciaal opgeleide jongeren die zelf ook reuma hebben, begeleiden de training. Het Reumafonds heeft de ontwikkeling van de online training mede mogelijk gemaakt.

De training Reuma Uitgedaagd! voor jongeren is ontwikkeld door de Reumapatiëntenbond samen met het UMC Utrecht (Afdeling Reumatologie & Klinische Immunologie) en jongeren die reuma hebben. De training kan in een weekend (live) worden gedaan of online, thuis op je pc in zes avonden. Voor beide trainingen is de inhoud hetzelfde, de jongeren gaan aan de slag met vaardigheden zoals therapietrouw, probleemoplossing, besluitvorming, communicatie met je omgeving en behandelaars, en omgaan met lichamelijke en psychische gevolgen van reuma.

Reuma Uitgedaagd!

Aanmelden voor Reuma Uitgedaagd!
De weekendtraining van Reuma Uitgedaagd! voor jongeren vindt plaats in oktober 2010 en in maart 2011. De online training is in oktober en november 2010 en in januari en februari 2011. Jongeren die mee willen werken aan een evaluatie van de training kunnen dit seizoen al deelnemen aan Reuma Uitgedaagd! Via vragenlijsten zullen de ontwikkelaars van de training vooraf en na de training de ervaringen van de deelnemers inventariseren. Het Reumafonds financiert ook deze zogenoemde pilotstudy.

Jongeren die met de training willen meedoen maar niet met de evaluatie kunnen zich ook al aanmelden. Zij worden op de wachtlijst geplaatst. Kijk voor meer informatie over de data en aanmelden op de website van Reuma Uitgedaagd!

Reuma Uitgedaagd! voor volwassenen
Meer informatie over Reuma Uitgedaagd! voor volwassenen is te vinden op de website van de Reumapatiëntenbond.