Siemens

Persbericht

201009. 347

Den Haag, maandag 4 oktober 2010

Duurzame groei over de as van het partnerschap

Siemens vernieuwt partnerprogramma Simatic PCS 7

De Siemens divisie Industry Automation & Drive Technologies heeft haar wereldwijde partnerprogramma Siemens Solution Partner voor Simatic PCS 7 vernieuwd. Duurzame groei over de as van het partnership staat hierin centraal. Maar eindklanten kunnen, als onderdeel van de vernieuwing, binnenkort met de online partnerfinder ook gemakkelijker de specifieke kennis en ervaring per partner terugvinden. Nederland zet per 1 oktober de vernieuwing als eerste om in de praktijk.

Na de succesvolle implementatie van het partnerprogramma, vijf jaar geleden, was het nu tijd voor een verdiepingsslag met als doel om samen met de partners meer business te genereren. Systeemintegratoren zijn vanuit strategisch oogpunt een belangrijk verkoopkanaal, maar er is een structurele en gezamenlijke aanpak nodig om ook daadwerkelijk te komen tot het gewenste succes, aldus Freek Marks, Group Manager Industrial Automation. Deze aanpak is gebaseerd op meerdere kritische prestatie-indicatoren (KPI) die de afgelopen maanden met de diverse partijen zijn besproken. Hierdoor wordt nog duidelijker voor industriële eindklanten over welke specialistische productkennis, kwalificaties, systeemknowhow en branche-ervaring een Siemens Solution Partner beschikt. Via een online zoeksysteem, de partnerfinder, zullen eindklanten binnenkort nog eenvoudiger en sneller direct in contact kunnen treden met de Solution Partner die het best aansluit bij hun behoeften.

Als eerste land waarin Siemens actief is, zet Nederland het nieuwe partnermodel om in de praktijk. Siemens Nederland besloot onlangs door te gaan met zes Solution Partners voor Simatic PCS 7: Cofely Industrial Automation, Imtech Automation Solutions, TBI Techniek, Conet Engineering, Plant Solutions Zuid-Oost/Actemium en EKB Beverwijk.

Gijs de Wildt, Business Unit Manager Industrial Automation en Process Instrumentation, heeft hoge verwachtingen van het vernieuwde partnerprogramma: Hiermee kunnen we de partnershipgedachte echt vorm geven en gezamenlijk business ontwikkelen met ieder zijn eigen verantwoordelijkheden. De afgelopen maanden hebben we onze wederzijdse verwachtingen afgestemd. In het najaar gaan we samen met onze Solution Partners hun businessplannen voor het volgende jaar doornemen.

Onder partnerschap verstaan we samenwerken met businesspartners en zoeken naar gezamenlijke kansen in de markt, aldus Gert Bravenboer, directeur van de Siemens divisie Industry Automation & Drive Technologies. Dat hebben we de laatste jaren te weinig gepraktiseerd. Daarom hebben we ons opnieuw verdiept in de samenwerking met partners. We hebben kritisch naar ons partnernetwerk gekeken en keuzes gemaakt. Ons doel is samen duurzaam te groeien over de as van het partnerschap en daarbij alle kansen actief en effectief te benutten. Daarbij zullen we onze partners ondersteunen bij al hun commerciële activiteiten bij hun klanten.

Sinds de start van het partnerprogramma in 2005 is het aantal Siemens Solution Partners wereldwijd uitgegroeid tot 1.200 bedrijven in 60 landen. Alle Solution Partners worden geacht te beschikken over dezelfde technische competenties en worden om de twee jaar gecertificeerd. Via de internationale Partner Academy houdt Siemens hun product- en systeemkennis up-to-date. Ook worden partners uitgenodigd om samen met Siemens gezamenlijke initiatieven te ontwikkelen, om bij (potentiële) klanten de beste oplossingen te genereren. Op die manier bouwen we wereldwijd aan een partnernetwerk op basis van kwaliteit, aldus Joachim Kessler, global head Siemens Solutions Partnership.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com