Hospira Benoemt Svend Andersen om Europa, het Midden-Oosten en Afrika te Leiden 04/10/2010 15:20

PR Newswire

LEAMINGTON SPA, Engeland, October 4, 2010 /PRNewswire/ --
Hospira (NYSE: HSP), een wereldwijd bedrijf op het vlak van
farmaceutische en medicatieleveringen, kwam vandaag met het nieuws dat Svend Andersen benoemd werd tot bedrijfs-vice-president alsmede president voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Deze functie biedt hem de verantwoordelijkheid over strategieontwikkeling, groei en potentieel marktleiderschap in de EMEA regio. Andersen, nu 48, zal verantwoording afleggen aan Ron Squarer, senior vice-president en hoofd commerciële officier, meer bepaald vanaf 1 nov., 2010.

"Svend is een talentvolle, dynamische en ambitieuze business manager die wereldwijde ervaring uitademt wat het nastreven van rendabele groei en de aanmaak van de nodige waarde binnen de merkloze en merkdragende farmaceutische ruimtes betreft," aldus Squarer. Meer dan 20 jaar in de gezondheidsindustrie hebben hem een pracht van een palmares opgeleverd op het vlak van introductie van nieuwe producten, marktontwikkeling en teambuilding. Dit vernoemde trio zal essentieel zijn daar Hospira ervoor bekend staat steeds nieuwe uitdagingen aan te nemen en diens huidige invloed binnen de EMEA danig te vergroten."

Met Andersen aan het roer zal Hospira diens EMEA strategie verbeteren, hierdoor de geografische voetafdruk van het bedrijf vergrotend, de pole positie in generisch injecteerbare farmaceutische en biogelijkaardige producten verhogend, en last but not least het marktaandeel in infuustoestellen verbruiksgoederen verhogend. De verkoop in de EMEA-regio omvatte 14 percent van de totale verkoop van Hospira in 2009.

Tot voor kort fungeerde Andersen als uitvoerend vice-president, voor West-Europe, bij Actavis, 's werelds vijfde grootste bedrijf wat het generisch farmaceutische domein betreft. Daar lag hij aan de basis van de beduidende groei van het bedrijf in de ziekenhuissector. Verder leidde hij vijf overnames en opende dochterbedrijven in zes Europese landen. Als kers op de taart lanceerde hij in 2009 meer dan 300 producten en merken. Hij was de drijvende kracht achter de regionale uitbreiding van 8 tot 15 markten, en koesterde de positie van het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Benelux en de Scandinavische landen. Deze duivel-doet-al was tevens verantwoordelijk voor commerciële acties, financiën, bevoorrading, reglementaire en business-ontwikkeling, daarbij toezicht houdend op het wettelijke en intellectuele erfgoed.

Vooraleer bij Actavis van start te gaan, was Andersen vice-president, algemeen manager bij Alpharma, een wereldwijd bedrijf op het farmaceutisch domein, waar hij verantwoordelijk was voor strategie, herstructurering van de organisatie en nieuw leven inblazen van de business, voordat het overgenomen werd door Actavis. Hij heeft ook gewerkt als vice-president, commerciële diensten, bij Ferrosan, een bedrijf gespecialiseerd in algemene gezondheidszorg en medische apparatuur, en werkte als business consultant bij de opstart van vier bedrijven.

Andersen verdiende zijn diploma van Bachelor in de Economische Wetenschappen en graden in Internationale Marketing; Bedrijfswerking en Strategische Planning; en Verbeterde Publiciteit, dit alles in de Kopenhagen Business School.

Over Hospira
Hospira, N.V. is een wereldwijd bedrijf op het vlak van farmaceutische en medicatieleveringen gericht op het Verbeteren van Wellness(TM). Als wereldleider in generisch injecteerbare farmaceutische producten, biedt Hospira zowel één van de meest uitgebreide portfolio's van generische acute zorg en oncologie inspuitingen, als geïntegreerde infuustherapie en medicatiemanagement oplossingen. Via zijn producten, zorgt Hospira voor de verbetering van de veiligheid, kostprijs en productiviteit van gezondheidszorg. Het hoofdkwartier van het bedrijf bevindt zich in Lake Forest, Ill., en heeft meer dan 13.500 werknemers. Het hoofdkwartier van Hospira in Europe, het Midden-Oosten en Afrika vindt men in Leamington Spa, Engeland. Kom meer te weten op http://www.hospira.com.

Media (Europa), Athena, Hannah Stacey, +44-(0)208-956-2289, of Media (U.S.), Dan Rosenberg, +1-224-212-3366, of Financiële Gemeenschap, Karen King, +1-224-212-2711, allen leden van Hospira PHOTO: http://photos.prnewswire.com/prnh/20040503/HSPLOGO; http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20040503/HSPLOGO






-