Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 4 oktober

Alkmaar, 04-10-2010 o 15.15 uur

Politie zoekt nog getuigen van ernstige mishandeling

Den Helder, maandag 4 oktober 2010.

Zoals gisteren al is gemeld is er in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.40 uur een 27-jarige man uit Den Helder in de Spoorstraat ernstig mishandeld. Hij ligt in het ziekenhuis maar is buiten levensgevaar.

De politie gaat er van uit dat de mishandeling op de Breewaterstraat heeft plaatsgevonden en dat het slachtoffer daarna via de Wezenstraat op de Spoorstraat terecht is gekomen. Het ging om een zware mishandeling en hij liep ondermeer hoofdwonden, gebroken ribben en een ingeklapte long op. Hij was in het gezelschap van een vriend maar die heeft nog geen duidelijke verklaring af kunnen leggen. Eerder werd vermeld dat het slachtoffer werd belaagd door twee negroïde mannen. Of dit werkelijk het geval is geweest wordt nader onderzocht.

De politie stelt vandaag een buurtonderzoek in en is dringend op zoek naar getuigen die iets van de zware mishandeling hebben gehoord of gezien. Zij worden verzocht te bellen met de recherche in Den Helder: 0900-8844.

Onduidelijkheid over een schot

Den Helder, maandag 4 oktober 2010.

Gistermorgen, zondag 3 oktober rond 03.50 uur kreeg de politie de melding dat een man in de Keizerstraat een schot in de lucht gelost zou hebben. Korte tijd later hielden agenten in de Koningstraat een 37-jarige man uit Den Helder aan wegens belediging. Hij had zich vervelend gedragen in een café en toen hij door de agenten daarop werd aangesproken uitte hij beledigingen. Hij voldeed aan het signalement van de schutter maar had geen wapen bij zich.

Onderzoek wees uit dat er een kogel door een ruit van een bovenwoning aan de Keizerstraat was gevlogen, zonder iemand te raken. De recherche onderzoekt of de aangehouden verdachte dit schot heeft gelost en waarom. De politie stelt vandaag een buurtonderzoek in en roept getuigen op om zich bij de politie in Den Helder telefonisch te melden via 0900-8844.

Verdachte tasjesroof dankzij tip aangehouden (tevens homepagebericht)

Alkmaar, maandag 4 oktober 2010.

De politie is er vorige week donderdag in geslaagd een 22-jarige man uit Heiloo aan te houden als verdachte van een tasjesroof. De arrestatie vond plaats aan de hand van een gouden tip na uitzending van beelden van de verdachte in Ter Plaatse. Hij heeft het feit inmiddels toegegeven en wordt morgen geleid voor de rechter-commissaris in Alkmaar.

De tasjesroof vond plaats op maandag 7 juni 2010 in de garage Karperton aan de Dijk in Alkmaar. Rond 08.15 uur die dag rukte de dader de tas van de schouder van een 49-jarige vrouw uit Alkmaar en verdween te voet in het centrum. Het slachtoffer was bij de beroving ten val gekomen maar niet gewond geraakt. Ze was wel geschrokken en ontdaan.

De verdachte stond op beelden van beveiligingscameras in de Karperton. Deze beelden werden uitgezonden in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTVNH.

Aan de hand van die uitzending kwam er een gouden tip bij de politie binnen met de naam van de mogelijke verdachte op basis waarvan hij kon worden aangehouden.

Jochie met been klem in speeltoestel

Alkmaar, zondag 3 oktober 2010.

Rond 18.30 uur raakte een 10-jarige jongen uit Alkmaar met zijn been klem in een speeltoestel op een speelplaats aan de Louis Couperusstraat. Hij kon op eigen kracht zijn been niet uit het toestel halen en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Zij hebben met een drukschaar het draaitoestel open geknipt. De jongen maakte het daarna goed. Hij hield er slechts kneuzingen aan zijn been aan over.

Controle op woonerven

Schagen, maandag 4 oktober 2010.

Het parkeren in de woonerven in de wijk Waldervaart wordt door veel bewoners als een probleem ervaren. Bovendien kunnen door foutgeparkeerde autos de hulpverleningsdiensten in noodsituaties niet altijd snel op de gewenste plek komen.

Dit is voor de gemeente en de politie een reden geweest om de parkeerproblematiek in de Waldervaart aan te pakken. Dit leverde goed resultaat op. Nu is het laatste deel van de wijk aan de beurt, namelijk de omgeving van de Patrijzenhof en de Kwartelhof.

De gemeente heeft ervoor gezorgd dat dit gebied aan de inrichtingseisen van een woonerf voldoet en heeft de bewoners vorige maand op de hoogte gesteld van maartregelen. De politie is per 1 oktober repressief op gaan treden. Afgelopen vrijdag resulteerde dit in zes parkeerbonnen op de Patrijzenhof en drie op de Kwartelhof. Het ging hierbij om dubbel parkeren en parkeren buiten de vakken.

Bromfietser geeft valse naam op na aanrijding met letsel

Den Helder, maandag 4 oktober 2010.

Afgelopen vrijdag 1 oktober is een 18-jarige meisje uit Den Helder van achter aangereden door een onbekend gebleven snor- of bromfietser. Het slachtoffer liep een scheur in haar enkel op en haar been is voor zes weken in het gips gezet. De politie is op zoek naar de bestuurder en getuigen.

De aanrijding ontstond toen het slachtoffer in het donker rond 21.00 uur samen met haar vriend liep over het fietspad naast de rijbaan van de Nieuweweg in de richting van de Doggersvaart.

Toen het stel van achter hen de bromfietser aan hoorden komen stapten ze rechts naast het pad naar de berm om ruimte te maken. Toch werd het meisje nog tegen haar been aangereden ze kwam ten val en liep dus letsel op.

De snorfietser gaf zijn gegevens in verband met afhandeling door de verzekering en noemde een adres in De Schooten. Later bleken dit onjuiste gegevens te zijn. De bromfietser was een blanke slanke man van ongeveer 20 jaar oud. Hij is 1,70 meter lang, heeft donker kort haar. Hij sprak Nederlands en droeg een donkere jas en broek. Zijn voertuig werd omschreven als een oud model scooter.

Getuigenoproep

De politie roept de brom- of snorfietser op zich alsnog te melden bij de politie in Den Helder via 0900-8844. Dit geldt ook voor getuigen die nadere inlichtingen kunnen verschaffen.

Meisje terecht

Hoogkarspel, maandag 4 oktober 2010.

De sinds 28 september 2010 als vermist opgegeven 17-jarige Monique Sollie uit Hoogkarspel is sinds vandaag weer terecht. Ze mankeert niets en is overgedragen aan haar verzorgers.

Minderjarige jongens op dievenpad

Anna Paulowna, maandag 4 oktober 2010.

Drie jongens van 13 en 14 jaar oud uit Anna Paulowna zijn gisteravond door de politie aangehouden op verdenking van diefstal uit een kleedkamer bij een tenniscomplex aan de Randweg, op zondagochtend.

Enkele tennissers misten ondermeer een telefoon en een fotocamera uit hun kleding die hing in de niet afgesloten kleedkamer. Toen men zelf op onderzoek uitging stuitten de aangevers op het drietal.

Na enig aandringen kregen ze de spullen terug en vervolgens werd de politie ingeschakeld omdat ze het vermoeden hadden dat het drietal meer op de kerfstok had. Nader onderzoek door de politie wees inderdaad uit dat het trio, samen met een ongeveer 10-jarige jongen wiens identiteit bekend is, ook nog een paar voetballen heeft gepikt bij een veldvoetbalvereniging in Anna Paulowna. Ze maakten daarbij gebruik van een gestolen sleutel van een materiaalhok. Teneinde het drietal te kunnen horen werden ze voor de nacht opgesloten in een politiecel en vanmiddag na verhoor weer heengezonden. De vierde jongen zal nog worden aangehouden.

Fietsendief op heterdaad aangehouden

Alkmaar, zondag 3 oktober 2010.

Rond 13.30 uur werd een 19-jarige fietsendief uit Alkmaar op heterdaad op straat aangehouden. Hij had kort ervoor een nette damesfiets ontvreemd vanuit een voortuin aan de Stempelmakersstraat.

Een 31-jarige moeder had daar haar fiets onafgesloten neergezet om binnen haar dochter te halen en dan weg te gaan. Ze zag de man nog net met haar karretje de straat uitrijden en waarschuwe een kennis die er achteraan ging. Samen met de gealarmeerde agenten wisten ze de verdachte met fiets en al in de omgeving te onderscheppen. Hij gaf de diefstal toe en de fiets is teruggegeven aan de eigenaresse. De verdachte is later met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Verdachte na bedreiging met zwaard aangehouden

Hoorn, zondag 3 oktober 2010.

Rond het middaguur werd een 44-jarige man uit Hoorn op de Groene steen door een plaatsgenoot met een oefenzwaard bedreigd door een 49-jarige plaatsgenoot.

De aangever had de verdachte aangesproken op diens rijgedrag in het woonerf. Hij zou te hard hebben gereden. De verdachte ontkende dit en er ontstond een discussie waarbij de verdachte zich bedreigd voelde. Om de aangever van zich af te houden pakte hij het blikken Kung Fu-zwaard en hield dat voor zich. Hierna ging de aangever weg maar deed wel aangifte bij de politie. Agenten hebben de verdachte op de Groene Steen aangehouden en het zwaard in beslag genomen. Tegen de verdachte is een proces-verbaal opgemaakt wegens bedreiging waarna hij later op de avond is heengezonden.

Snelheidscontroles

Baringerhorn/Schagen, zondag 3 oktober 2010.

In de middaguren heeft de politie de snelheid van het autoverkeer gemeten buiten de bebouwde kom. Op de Provincialeweg N241 in de gemeente Barsingerhorn passeerden tussen 14.30 en 17.30 uur 2414 automobilisten waarvan er slechts 26 sneller reden dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

Later in de middag werd de controle voortgezet op de Schagerweg. Tussen 17.45 en 20.45 uur passeerden daar 2410 voertuigen de controle. 63 reden sneller dan 80 en de hoogst gemeten snelheid was 107 km/u.

Alle overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.

Drankrijder

Heerhugowaard, maandag 4 oktober 2010.

Vannacht rond 04.00 uur werd op de Diamant een 24-jarige bromfietser gecontroleerd op drankgebruik. De man blies bijna twee maal de toegestane hoeveelheid; 425 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Ramkraak op juwelier in Ter Plaatse

Heerhugowaard, woensdag 6 oktober 2010.

Op woensdag besteedt het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland aandacht aan een ramkraak op een juwelier in het winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard.

Met de uitzending, waarin ondermeer beelden van bewakingscameras te zien zijn, probeert de politie getuigen te vinden van deze bijzondere ramkraak. De recherche in Heerhugowaard is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Op zaterdag 28 augustus omstreeks 06.00 uur ramde de dief met een auto een tijdelijke muur bij verbouwingswerkzaamheden aan het winkelcentrum. De verbouwing vond plaats ter hoogte van de Metro Bioscoop en Theater Cool. Binnen reed de man met de auto door het winkelcentrum om vervolgens bij de juwelier het rolluik in te rijden. De verdachte nam een grote hoeveelheid sieraden en horloges weg en ging er vervolgens lopend vandoor, via dezelfde weg als hij binnen was gekomen.

De auto die bij de ramkraak gebruikt werd bleek tussen 22 en 24 augustus te zijn gestolen vanaf de Arthurstaat in Alkmaar. Het ging om een bordeauxrode Ford Siërra. De eerste uitzending van Ter Plaatse is op woensdagmiddag om 17.30 uur. De uitzending wordt vervolgens meerdere malen herhaald.

Slachtoffers aanrijding in hulpeloze toestand achtergelaten

Castricum, maandag 4 oktober 2010.

De politie is op zoek naar de veroorzaker en getuigen van een aanrijding afgelopen vrijdag 1 oktober om 23.00 uur ter hoogte van het nieuwe fietstunneltje langs de Provincialeweg te Castricum.

Het gaat om de bestuurder van een scooter die na een frontale botsing met een bromfiets is weggereden en twee slachtoffers, een vrouw van 27 jaar uit Alkmaar en een man van 30 jaar uit Uitgeest, gewond heeft achtergelaten. Ze hebben ondermeer breuken opgelopen en zijn voor langere tijd uit de roulatie.

De slachtoffers reden samen op een bromfiets bestuurd door de man. Ze kwamen uit de richting van Uitgeest en reden in de richting van Castricum. Vanuit de richting Castricum kwamen hen twee scooterrijders tegemoet waarvan er één op de verkeerde helft van het fietspad reed.

Een frontale botsing was het gevolg en het duo kwam ten val met hun brommer. Een man van één van de scooters kwam ook ten val maar stapte snel weer op en reed met zijn maat weg. Het is niet duidelijk of dit een bestuurder of een bijrijder was. Een ambulance is ter plaatse gekomen en heeft de man en de vrouw meegenomen naar het ziekenhuis. De man had een beenfractuur en de vrouw had pijn aan haar nek, elleboog, been en enkel.

De doorgereden scooterrijders en of getuigen worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Castricum via 0900-8844.