Gemeente Wunseradiel


Bolsward, Wûnseradiel en Nijefurd Nieuws

Nieuw: Lekker Fit! Fryslân op de basisscholen in Bolsward, Wûnseradiel en Nijefurd

Lekker Fit! Fryslân is een nieuwe lesmethode voor kinderen in het basisonderwijs voor de scholen in Bolsward, Wûnseradiel en Nijefurd. Lekker Fit! Fryslân is een combinatie van de lesmethode Lekker Fit! met een aantal succesvolle onderdelen van Kies voor Hart en Sport.

Het doel van Lekker Fit! Fryslân is kinderen op een leuke manier een gezonde leefstijl aanleren. De kinderen leren over gezonde voeding en voldoende beweging. Daarnaast worden ook ouders, verzorgers betrokken bij de lessen. Lekker Fit! Fryslân draagt bij aan de preventie van overgewicht. De doorlopende leerlijn bestaat uit een reeks van acht lessen per leerjaar voor de groepen 1 t/m 8. In die lessen staan drie thema's centraal: voeding, bewegen en het maken van gezonde keuzes. De gemeenten hebben dit schooljaar de keuze gemaakt om de nieuwe lesmethode aan te bieden voor de groepen 5 t/m 8. Dit schooljaar doen maar liefst 25 basisscholen mee aan de nieuwe methode met circa 900 leerlingen.

Lekker Fit! Fryslân

Extra 'Fryslân onderdelen' in het programma naast de lesmethode Lekker Fit zijn een gastles door een diëtist voor groep 7 en twee sportintroductielessen door een vakleerkracht bewegingsonderwijs aan groep 5 en 6. Daarnaast wordt er van april tot juni 2011 sportcursussen naschooltijd georganiseerd door sportaanbieders uit de regio. Nieuw is ook dat deze sportcursussen worden uitgebreid voor leerlingen van groep 3 t/m 8 (voorheen was dit alleen voor de bovenbouw).

Nationaal Actieplan Sport en Bewegen

De gemeenten Bolsward, Wûnseradiel en Nijefurd doen mee aan de impuls Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB). Het NASB heeft als doel om mensen (meer) te laten bewegen. Lekker Fit! Fryslân is onderdeel van het uitvoeringsprogramma NASB.