Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 04-10-2010

Aangehouden inbreker (22) gooit flatscreen TV door ruit woning

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagavond omstreeks 20.00 uur op de Seringstraat een 22-jarige man uit Bergen op Zoom, na een melding van een buurtbewoner, op heterdaad aangehouden voor een woninginbraak op de Mimosastraat. De inbreker die nog in de woning zat, probeerde er tussen uit te komen door een TV door het raam van de woonkamer te gooien en via de ontstane opening te vluchten

De agenten hoorden ter plaatse van de buren dat de dader nog binnen zou zitten. Een agent ging naar de achterzijde, terwijl zijn collega de voorkant in de gaten hield. De diender aan de achterzijde zag dat de inbreker door een opening in de achterdeur naar buiten wilde kruipen. Toen hij de politieman in de gaten kreeg, kroop hij snel terug. De agent aan de voorzijde zag de inbreker twee keer tegen het raam van de woonkamer sprong. Vervolgens zag dezelfde politieman dat de dader een flatscreen tv pakte en deze met kracht tegen het raam gooide. De ruit brak daardoor. De inbreker sprong vervolgens door het gaat naar buiten en zette het op een rennen. Na een achtervolging werd hij, met diverse verwondingen, uiteindelijk door de agenten na de inzet van pepperspray aangehouden. Hij bloedde ten gevolge van glassplinters uit zijn rechterpols Hij is na behandeling in het ziekenhuis in verzekering gesteld.

Man (22) schiet met paintballpistool

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagavond omstreeks 23.50 uur op een parkeerterrein aan de Heideweg een 22-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden die daar meet een paintball pistool aan het schieten was geweest.

De agenten gingen ter plaatse na een melding van een getuige die dacht te zien dat twee mannen iets aan het openbreken waren. Later werd gemeld dat er zelfs bij geschoten was. De dienders troffen op het parkeerterrein een auto met twee mannen aan. Een van hen verklaarde uiteindelijk dat hij met zijn zwartkleurige verfballetjespistool aan het schieten waren. Het wapen en de munitie zijn in beslag genomen.

Dronken automobilist (54) moet rijbewijs inleveren

LANGEWEG: De politie heeft zondagavond omstreeks 21.35 uur een 54-jarige man uit Zevenbergen aangehouden ter zake het rijden onder invloed. Agenten zagen dat de auto waarin de Zevenbergenaar reed slingerde. Ze gaven een stopteken. De bestuurder blies 860, terwijl max. 220 ugl is toegestaan. Hij moest vanwege dit hoge percentage zijn rijbewijs inleveren. Hij verklaarde vijf beugelflesjes bier gedronken te hebben. Hij achtte zich desondanks goed in staat om een auto te besturen.

Politie bindt strijd aan met woninginbrekers in teamgebied Mark & Dintel

OUDENBOSCH: Agenten van het politieteam Mark en Dintel binden de strijd aan met woninginbrekers in het teamgebied nu er de afgelopen maand fors meer inbraken gepleegd zijn. Zo komen er extra surveillances en worden er frequent zogeheten roadblocks ingericht. Daarbij worden
toegangswegen op strategische punten afgesloten en alle weggebruikers gecontroleerd. Ook wordt het publiek gevraagd oren en ogen goed open te houden. "Wij zetten alles op alles, want dit moet stoppen", zegt teamchef Peter Jobse.

In de maand september werden er 38 aangiften van woninginbraak opgenomen, terwijl dat er vorig jaar in dezelfde maand nog 22 waren. Vooral in Fijnaart (8), Steenbergen (7) en Zevenbergen (9) sloegen de inbrekers toe, maar ook vanuit Dinteloord (3), Kruisland (4),
Oudenbosch (3), Willemstad (3),en Zevenbergschenhoek (1) werden inbraken gemeld. De inbrekers komen in de meeste gevallen de woning binnen door met een breekvoorwerp een raam open te wrikken. De buit bestaat vooral uit geld en sieraden. Na het eerste weekeinde van oktober staat de teller deze maand op vijf woninginbraken, te weten in Steenbergen (2), Dinteloord, Klundert en Stampersgat.

De politie roept burgers op om zeer alert te blijven en verdachte situaties direct te melden. Dat kan in geval van een heterdaadsituatie op 112, voor zaken met een minder spoedeisend karakter is 0900-8844 het aangewezen telefoonnummer. (AvdH)

Politie onderzoekt inbraken in sportkantines

HUIJBERGEN: Vanmorgen werd ontdekt dat er is ingebroken bij de kantine van een voetbalvereniging aan de Veenbes. Met een breekvoorwerp was de voordeur geforceerd. Er was wat wisselgeld uit de kassa gestolen. Bij de tennisvereniging aan het Waterdrieblad bleek ook ingebroken te zijn. De schoonmaakster ontdekte daar de inbraak. Hier was een uitzetraam aan de voorzijde open gebroken. Er lijkt niets gestolen te zijn.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 04-10-2010 15:54 | © Regio Midden en West Brabant |