Senternovem

28-09-2010 |

Klink beloont 27 innovatieve ideeën voor Preventie in de Zorg

Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft zevenentwintig initiatiefnemers met innovatieve ideeën voor Preventie bij ouderen beloond met een opdracht van maximaal 50.000 euro. Met dit bedrag kunnen de ondernemers en/of zorgaanbieders hun plannen voor innovaties waardoor ouderen langer in goede gezondheid kunnen leven en langer mee kunnen doen in de maatschappij, verder uitwerken. In februari 2010 werd de Call voor Experimenten geopend en werden ondernemers en zorginstellingen/-aanbieders uitgedaagd om met goede ideeën te komen. De ideeën moesten sectoroverstijgend zijn. Uit de 231 inzendingen zijn zevenentwintig projecten gekozen die een haalbaarheidsstudie kunnen gaan uitvoeren. Een onafhankelijke adviescommissie heeft de zevenentwintig winnaars geselecteerd.

De projecten komen voort uit het ZorgInnovatieProgramma van het ZorgInnovatiePlatform. De Call voor Experimenten en het ZorgInnovatieProgramma worden uitgevoerd door AgentschapNL - Innovatie en worden begeleid via het SBIR-programma (Small business Innovation Research). Het programma biedt kansen voor het bedrijfsleven om nieuwe kennis om te zetten in commerciële toepassingen. De Call bestaat uit drie fasen:

1. het haalbaarheidsonderzoek

2. onderzoek en ontwikkeling

3. commercialisering.

VWS (het ZIP) en de MIA - G (Meerjaren Innovatiegenda Gezondheid) dragen bij aan de eerste twee fasen met een bedrag van 6,7 miljoen Euro. Begin 2011 kunnen de ondernemers en zorginstellingen/aanbieders die nu een contract hebben gewonnen eventueel opdracht krijgen voor een onderzoek- en ontwikkelingsproject (fase 2). Daarna zijn de ondernemers er zelf verantwoordelijk voor om hun product of dienst commercieel succesvol te maken (fase 3).

Alle 27 winnende projecten staan
op http://www.agentschapnl.nl/zorg/61_projectengalerij/index.asp Wijzigingsdatum |

04-10-2010