Gemeente Almelo

Gemeente Almelo verwelkomt nieuwe inwoners

4 oktober 2010 - Circa 80 nieuwe inwoners waren zaterdag 2 oktober in het Stadhuis aanwezig tijdens de welkomstbijeenkomst van de Gemeente Almelo. De nieuwe inwoners deelden ervaringen en kregen informatie over de nieuwe ontwikkelingen van de stad.

In haar welkomstwoord zei burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld dat deze bijeenkomst een goede gelegenheid is om kennis met elkaar te maken. Ze sprak de wens uit dat de nieuwe inwoners betrokken raken bij hun omgeving en de toekomst van de stad. Aan de hand van een presentatie vertelde zij onder andere over de nieuwe sociale, economische en maatschappelijke omstandigheden waar de Gemeente nu mee te maken heeft. Onder de noemer: `het verschil maken' werkt de Gemeente aan een gezamenlijke agenda voor de stad, waarbij aan de partners meer ruimte wordt gegeven om zelf beleid te maken en met oplossingen te komen voor problemen in de stad.

Hierna kregen de nieuwe inwoners de mogelijkheid om, onder leiding van presentator Peter Schoof, ervaringen uit te wisselen over Almelo waarbij enkele nieuwe inwoners vertelden waarom zij in Almelo waren komen wonen.

Nieuwe inwoners in de Burgerzaal

Bij de stands van de Gemeente Almelo, de Muziekschool Twente, Hof'88, Bibliotheek Almelo, Scoop Welzijn en de Stichting Evenementen Almelo konden de inwoners vervolgens terecht voor informatie en vragen. Ook van de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de kamer van de burgemeester of de kamers van de wethouders werd goed gebruik gemaakt.

Stadswandeling
Ondanks het minder mooie weer gingen veel nieuwe inwoners, onder leiding van raadsleden, tijdens een stadswandeling langs de mooie plekjes van Almelo.

De welkomstbijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje in de Publiekshal van het Stadhuis.