Gemeente Sint-Oedenrode



01-10-2010 Structuurvisie bedrijventerreinen Sint-Oedenrode

In 2009 zijn de Kamer van Koophandel en de gemeente Sint-Oedenrode in goede samenwerking met de
ondernemers gestart met het toepassen van het instrument de "Ruimteplanner". Het doel van het onderzoek was om beter inzicht krijgen in de wensen en ruimtebehoeften van lokale ondernemers.

Tijdens het traject heeft een werkgroep bestaande uit de ondernemersvereniging Belangenvereniging
Bedrijventerreinen Nijnsel en de Kampen (BBN+K), Belangenvereniging Rooise Ondernemers (BtB), de Kamer van Koophandel en de gemeente Sint-Oedenrode, intensief samengewerkt om tot een goed eindresultaat te komen. Individuele ondernemers waren tijdens het traject betrokken bij het onderzoek en in oktober 2009 werd in dit kader een workshop voor ondernemers georganiseerd.

Dit proces heeft geresulteerd in een structuurvisie bedrijventerreinen Sint-Oedenrode. In deze structuurvisie wordt onder andere ingegaan op vraagstukken zoals het wel of niet ontwikkelen van nieuw bedrijventerrein, hoe de gemeente omgaat met herstructurering en welke bedrijven de gemeente in de toekomst wel of niet wil faciliteren.

De resultaten van de Ruimteplanner worden op dinsdag 5 oktober om 19:30 uur gepresenteerd in het
gemeentehuis aan de ondernemers van Sint-Oedenrode. De raadsfracties zijn hierbij uitgenodigd. Tijdens deze
avond zal de voorzitter van de werkgroep, de heer Wouter Boon van de Kamer van Koophandel, de structuurvisie Bedrijventerreinen aan het bestuur van de BBN+K, BtB en het bestuur van de gemeente overhandigen.

Op 12 oktober 2010 staat de structuurvisie Bedrijventerreinen op de agenda van de gemeenteraad.

Burgemeester Wernerplein 1 - 5492 GD Sint-Oedenrode - tel: 0413-481911 - e-mail: info@sint-oedenrode.nl