Politie Hollands Midden

Leiden - Gastvrijheid in september

Leiden, 04-10-2010 o In de rubriek Hoe gastvrij ben jij? geven wij iedere maand een overzicht van de inbraken in studentenwoningen in Leiden. Dit keer de maand september. In de maand september hebben zes studenten aangifte van inbraak gedaan.

Een student wonende aan de Middelstegracht was even op bezoek bij zijn huisgenoot. Hij was in de kamer naast zijn kamer en had zijn deur niet op slot gedaan. Vanuit buiten konden voorbijgangers in de woning kijken. De laptop en het navigatiesysteem van de student lagen op zijn bureau en waren duidelijk te zien. Toen hij terugkwam op zijn kamer waren de spullen verdwenen. De student heeft aangifte gedaan.

Een dief die in een studentenwoning aan de Hogewoerd een portemonnee op tafel zag liggen, pakte een steen en sloeg de ruit in. Vervolgens greep hij de portemonnee en ging ervandoor op zijn fiets. Een getuige die het zag gebeuren, waarschuwde de politie. Zij zocht tevergeefs in de omgeving naar de man. Een 21-jarige studente deed aangifte van diefstal.

Twee studentes die in een studentenwoning aan Vliet wonen deden aangifte omdat er bij hen was ingebroken. Eén studente was s avonds weggegaan en had alles dichtgedaan. Toen zij een paar uur later weer thuiskwam, zag zij dat haar raam openstond. Haar portemonnee, muziekspeler en laptop waren meegenomen. Bij haar huisgenoot was de dader ook via het raam binnengekomen. Haar laptop en sieraden werden gestolen.

Uit een studentenkamer aan de Oude Vest nam een inbreker op 25 september een laptop en camera mee. De dader had het raam van de student opengeschoven en wist zo binnen te komen. De 20-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan.

Een studente merkte toen zij haar voordeur aan de Klikspaanweg wilde opendoen, dat hij anders openging dan normaal. Er bleek ingebroken te zijn. De dief had haar dvds meegenomen en geprobeerd om de dvd-speler mee te nemen maar dit was niet gelukt. De studente ontdekte dat haar deur braakschade had. Zij heeft aangifte gedaan.

Een student wonende aan de Hugo de Grootstraat deed aangifte nadat zijn laptop, camera en koffer uit zijn studentenwoning waren gestolen. De dief was via het raam binnengekomen en had hierbij een ladder gebruikt.

De volgende keer in: Hoe gastvrij ben jij? de maand oktober.