Warchild


Een cheque voor War Child

4 oktober 2010 -
`Goede doelen actie' van Mondial Movers
Op vrijdag 27 augustus ontving War Child een cheque van Dr. Reinier Zandbergen ter waarde van 450 euro! Reinier Zandbergen werkt als hart- en longarts in het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Reinier Zandbergen werd de gelukkige van de `goede doelen actie' van Mondial Movers, het landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven, en mocht een goed doel uitkiezen waaraan hij 450 euro mocht schenken.

Opgegroeid in een oorlogsgebied
Even geleden stond hij nog naast het bed van een patiënt die is opgegroeid in een oorlogsgebied. De verhalen die het meisje met zich meedraagt, zijn in haar ogen vereeuwigd. Mede deze ervaring koos Reinier voor War Child.

Miljoenen kinderen groeien op in een oorlog. Ze worden geconfronteerd met geweld, verlies en verwoesting. Kinderen die een oorlog meemaken kunnen zich niet op een normale manier ontwikkelen. Kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit. Ze hebben het recht op te groeien in vrede. Zowel tijdens als na gewapende conflicten moeten kinderen en jongeren in een veilige omgeving op een gezonde manier opgroeien en zich ontwikkelen. Als kinderen zich ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen, zijn zij in staat toekomstige conflicten te voorkomen of op te lossen. Deze nieuwe generatie vormt de hoeksteen van een vreedzame toekomst.

Nieuwe woning
Zelf ontving Reinier Zandbergen ook een cheque die hij mag besteden om zijn nieuwe woning op te leuken. Robert van Maasakker, directeur van Mondial centrum Verhuizingen, die de arts en zijn gezin onlangs naar zijn nieuwe woning in Maastricht verhuisde, staat volledig achter de keuze van het goede doel War Child.

War Child bedankt Mondial Movers en Reinier Zandbergen van harte!