Nationaal Fonds Kinderhulp zet de grootste schoen ter wereld

04/10/2010 16:49

Nationaal Fonds Kinderhulp

www.degrootsteschoen.nl vandaag gelaunched

Kinderhulp zet de grootste schoen ter wereld

voor een beetje gewoon geluk met Sinterklaas

Deventer, 4 oktober 2010

Een wereldprimeur voor Nederland: het Nationaal Fonds Kinderhulp zet dit jaar de grootste schoen ter wereld. Het doel: een beetje gewoon geluk met Sinterklaas voor zoveel mogelijk kinderen met minder kansen. Hiermee doet Kinderhulp een gooi naar een nieuw wereldrecord tijdens de internationale Guinness World Records Day op 17 november 2010. Op die dag wordt de bijna 6 meter lange Converse All Star voor de allereerste keer aan het grote publiek getoond op het Amsterdamse Beursplein. Daarna is hij van 22 november tot en met 4 december 2010 opnieuw in de hoofstad te bewonderen. Vanaf vandaag kan iedereen in Nederland helpen om de schoen 'te vullen' door zich als donateur aan te melden op www.degrootsteschoen.nl. Voor 20 euro maak je voor één kind al Pakjesavond mogelijk. Erik van der Hoff treedt op als ambassadeur van de Kinderhulp-Actie Pepernoot en roept alle landgenoten op mee te doen.

"Sinterklaas is onlosmakelijk verbonden met een heel speciale emotie", legt Erik van der Hoff, succesvol programmamaker, tv-producent en NET 5-presentator, uit. "Dat gevoel hoort gewoon bij 'kind zijn'. Je zou in je naïviteit denken dat ieder kind dit gevoel kent. Dat het vieren van Sinterklaas de gewoonste zaak van de wereld is. Maar niets is minder waar. Er zijn honderdduizenden kinderen die wel weten wie Sinterklaas is, maar die nog nooit een cadeautje hebben gekregen. Niet omdat ze stout waren, maar omdat het geld hiervoor simpelweg ontbreekt", aldus Van der Hoff. Deze kinderen wonen vaak veel dichter in de buurt dan je misschien zou vermoeden. Kleine kinderen met 'grote mensen-zorgen'. Het zou niet moeten mogen! Dus laten we er in ieder geval voor zorgen, dat deze kinderen dit jaar een onbezorgde Pakjesavond mét Sinterklaas-cadeautjes krijgen. Misschien wel voor de allereerste keer in hun jonge leventje."

Dankzij de Actie Pepernoot kunnen ruim 50.000 kinderen jaarlijks genieten van een 'echte' Pakjesavond. Een uitkomst voor jeugdzorginstellingen en (pleeg)ouders, die anders geen Sinterklaas-cadeautjes kunnen kopen.

www.degrootsteschoen.nl

Op de speciale Pepernoot-site www.degrootsteschoen.nl kan iedereen vanaf vandaag alles lezen over de actie, maar bijvoorbeeld ook meepraten in de Pepernoot-blog. Bovenal kunnen mensen zich via de site als donateur aanmelden. Donateurs maken kans op mooie prijzen . Bedrijven die 250 euro of meer geven, kunnen onder het motto '100% Sint' rekenen op een eervolle vermelding op de site. Vanaf 21 oktober zijn op de website regelmatig korte filmpjes te zien van de schoenmakers aan het werk.

Guinness World Record

Op dit moment draagt een Filippijnse schoen van 5,29 meter lang, 2,37 meter breed en 2,03 meter hoog het Guinness World Record-predikaat 'grootste schoen'. "Wij gaan daar overheen", aldus een trotse Wezendonk. De XXL-Converse All Star, waarmee Kinderhulp dit record wil breken, komt uit een Nederlandse stal en wordt gemaakt door Van Dik Hout Decor uit Starnmeer, bekend decormaker voor tal van Nederlandse televisieprogramma's.

50 jaar Kinderhulp

Kinderhulp grijpt haar 50-jarig jubileum aan om de organisatie dit jaar met ludieke acties extra in de schijnwerpers te zetten. Om zo aandacht te vragen voor de honderdduizenden kinderen in Nederland, die onder 'andere' omstandigheden opgroeien. "We hebben het over bijna een half miljoen kinderen met minder kansen", licht Wezendonk toe. "Daarom zetten wij dit jaar heel brutaal de allergrootste schoen ter wereld en roepen heel Nederland massaal op om ons te helpen. Om voor nóg meer kinderen een beetje gewoon geluk met Sinterklaas mogelijk te maken."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.degrootsteschoen.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,