PwC realiseert in FY2010 een wereldwijde omzet van US$26,6 miljard

04/10/2010 16:55

PricewaterhouseCoopers B.V.

London- 4 oktober 2010-PwC heeft met haar wereldwijde netwerk van firms een totale bruto omzet gerealiseerd van US$26,6 miljard over het boekjaar wat eindigde op 30 juni 2010. Dat is een lichte omzetstijging bij gelijkblijvende wisselkoersen. In US dollars steeg PwC's wereldwijde omzet met 1,5 procent ten opzichte van FY2009.

De omzet uit PwC's kernactiviteit Assurance bleef met US$13,3 miljard op peil (-1,3%). Ondanks de moeizame economische omstandigheden steeg de vraag naar Assurance dienstverlening. Een stijging die echter teniet werd gedaan door de prijsdruk in een zeer competitieve markt. PwC is afgelopen boekjaar blijven investeren in de kwaliteit van haar dienstverlening. Daarnaast handhaafde de organisatie haar positie als de grootste Assurance dienstverlener ter wereld.

De vraag naar belastingadvies trok aan in de loop van het boekjaar. Een ontwikkeling die synchroon liep met de voorzichtig aantrekkende wereldeconomie. De omzet uit belastingadvies kwam daarmee uit op US$7,1 miljard, een daling van 2,9 procent. Deze daling werd mede veroorzaakt door de wereldwijde afname in bedrijfstransacties en herstructureringswerk.

De line of service Advisory realiseerde vorig boekjaar een gezonde groei van 7,9 procent. De totale omzet kwam uit op US$6,2 miljard. Daarbinnen lieten PwC's consultancydiensten met 15 procent een bijzonder sterke stijging zien. De resultaten van Advisory zijn een weerspiegeling van het verbeterde economische klimaat in de loop van FY2010, in combinatie met de omzet uit een aantal strategische acquisities. Naar verwachting zal PwC Advisory een belangrijke rol blijven spelen in toekomstige groei.

"Deze omzetgroei is een mooie prestatie. Daarnaast hebben PwC firms in alle voor ons belangrijke landen hun positie van marktleider gehandhaafd", aldus Dennis M. Nally Voorzitter van PricewaterhouseCoopers International. "Het resultaat is een bewijs van de toewijding van onze mensen en van onze member firms om ook in moeilijke economische omstandigheden nieuwe groeikansen niet uit het oog te verliezen."

"De wereldeconomie heeft er langer over gedaan om te herstellen dan velen van ons verwachtten. En het uitblijven van echte economische groei in veel delen van de wereld heeft zijn weerslag op onze klanten en op PwC", vervolgt Nally. "Er was sprake van voorzichtig herstel in het laatste kwartaal van FY2010. We hopen dat deze groei doorzet. In FY2011 zien we tot nu toe een bemoedigende volumegroei in al onze vormen van dienstverlening."

Net zoals het economische herstel geografisch varieert, varieert ook het resultaat van PwC firms in verschillende regio's. De omzet steeg met 8,2 procent in Azië en met 8,5 procent in het Midden-Oosten en Afrika. In West-Europa bleef de omzet stabiel, maar in Noord-Amerika en de Caraïben was een kleine daling te zien (1,7 procent).

Vooruitkijkend zei Nally: "De nieuwe economische en zakelijke realiteit die gepaard gaat met het herstel, vraagt om een duidelijke focus op het bieden van onderscheidende diensten van topkwaliteit, zonder het belang van kostenefficiëntie uit het oog te verliezen. PwC heeft recent een nieuwe huisstijl en merkpositionering gelanceerd die uniform gebruikt wordt door onze 161.000 collega's wereldwijd. Van daaruit willen wij nog sterkere relaties aangaan met onze klanten en met hen de waarde creëren die ze nodig hebben."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.pwc.com