Siemens

Persbericht

201010. 339

Den Haag, maandag 4 oktober 2010

Siemens sluit raamovereenkomst met Waternet

Waternet (Amsterdam) heeft met Siemens Industry Solutions (Den Haag) een raamovereenkomst gesloten voor de levering van hardware voor besturing en systeemsoftware voor visualisatie en bediening. In deze overeenkomst, met een beoogde looptijd van 12 jaar en een optie voor verlenging met 5 jaar, is ook de intentie tot het leveren van samenhangende diensten opgenomen.

Het afgesloten raamcontract behelst de procesautomatisering binnen de sector afvalwater en komt voort uit het programma WARP (Waternet Automatisering en Regeling Primair proces). Hierbij worden de automatisering en informatisering van Waternet verder gestroomlijnd, om te komen tot een duurzame, klantgerichte, veilige en vooraanstaande watercyclus, tegen maatschappelijk optimale kosten.

Waternet is het eerste bedrijf in ons land dat zich richt op de hele watercyclus van drinkwater tot afvalwater. Het werk- en verzorgingsgebied van Waternet omvat de gemeente Amsterdam en een groot gebied in de provincies Utrecht en Noord-Holland. Er wonen en werken ongeveer 1,2 miljoen mensen.
Siemens Industry Solutions levert complete oplossingen en systeemintegratie voor industriële toepassingen in diverse branches. Deze totaaloplossingen bestrijken het hele traject van planning en constructie tot onderhoud en life cycle management.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Solutions, Martin Kamp
Telefoon: +31 (0)70 333 1174
E-mail: martin.kamp@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com