Gemeente Spijkenisse


Maandelijks overleg bedrijven en gemeente

04 oktober 2010

Ontbijtgesprekken

De ontbijtsessies, over het economisch klimaat in de gemeente Spijkenisse, vinden plaats op de laatste donderdag van de maand.

Wethouder Christel Mourik (portefeuillehouder van Economische Zaken en Werkgelegenheid) heeft op donderdagmorgen 30 september 2010 in het Carlton Oasis Hotel met de Ondernemers Federatie Spijkenisse (OFS) de aftrap gegeven voor een serie van ontbijtgesprekken met ondernemers over het economisch klimaat in onze gemeente.

De eerste ontbijtsessie vond met 10 ondernemers plaats onder leiding van Christel Mourik en Walter Kriek (voorzitter OFS). In een open sfeer werd met elkaar van gedachten gewisseld over de lokale economie en hoe daar samen meer inhoud aan kan worden gegeven.

Andere onderwerpen die de revue passeerden waren het aanbestedingsbeleid van de gemeente en de mogelijkheid van lokale bedrijven om in te schrijven bij opdrachten, het parkmanagement (beheren van bedrijfsterreinen) en maatschappelijk ondernemerschap.

In dat kader kwam ook het project Work First aan de orde. In dit project worden jonge mensen die een uitkering krijgen, getraind en begeleid. Enkele bedrijven gaven aan mogelijkheden te zien om leerwerkplekken aan te bieden en maatschappelijke stages te verzorgen.

Om meer bekendheid te geven aan wat voor soort bedrijven en beroepen er in Spijkenisse zijn te vinden werd vanuit het bedrijfsleven de suggestie gedaan een open dag van het Spijkenisser bedrijfsleven te organiseren. Een dergelijke dag kan jongeren helpen bij hun beroepskeuze. De komende periode spreken de gemeente en de OFS hierover verder.

De ontbijtsessies vinden plaats op de laatste donderdag van de maand. Ondernemers die hieraan willen deelnemen of een bepaald thema aan de orde willen stellen kunnen zich opgeven bij gemeente@spijkenisse.nl