Vinder van Goudzoeker goudstaaf overnachtte bij vindplaats

04/10/2010 17:24

De Lotto

Rijswijk, 4 oktober 2010 - De eerste winnaar van de zoektocht naar de Goudzoeker goudstaaf van Krasloten heeft zich gemeld. De winnaar vond de goudstaaf ter waarde van circa 30.000 euro in Reimerswaal op zondag 26 september. Krasloten startte de zoekactie op 20 september door iedere week, gedurende drie weken, één goudstaaf ergens in Nederland te verstoppen. Ook de tweede goudstaaf is gevonden op donderdag 30 oktober, deze lag verstopt bij Zeewolde. De derde goudstaaf is het afgelopen weekend verstopt.

De winnaar volgde de hints van Krasloten al vanaf de eerste dag via Twitter. Na een tip waarbij foto's werden getoond ging de winnaar actief op zoek naar de mogelijke vindplaats van de goudstaaf. De winnaar vertrok op zaterdag 25 september naar het gebied waar volgens hem de goudstaaf verstopt moest liggen en is daar begonnen met zoeken.

"Ik gilde het uit van blijdschap! Ik was helemaal niet goed voorbereid en had niet eens een schop bij me om te zoeken. Gelukkig mocht ik een schop van een jongen lenen die ook aan het zoeken was. Op zaterdag dacht ik dat de goudstaaf al gevonden was maar ik had nog niet op Twitter gelezen dat er een winnaar was. Het stikte er die dag van de mensen die ook aan het zoeken waren. Ik besloot dus te blijven overnachten en te wachten op de volgende tips. De volgende dag kreeg de jongen waarvan ik de schop geleend had, een telefoontje van zijn moeder met de tip over de precieze vindplek. Ik ben daar gelijk gaan graven met hem en zijn schop en daar vonden we het goudkistje! We omhelsden elkaar en schreeuwde van vreugde. Aangezien ik met zijn schop de prijs heb gewonnen delen we de prijs," aldus de gelukkige winnaar.

Goudzoeker

Met het Goudzoeker Kraslot maakt men kans op één van de 25 goudstaven ter waarde van circa 30.000 euro of de hoofdprijs van 100.000 euro netto. De winkans van dit kraslot is 1 op 3,3. Naast de goudstaven en de hoofdprijzen van 100.000 euro netto zitten er nog vele andere geldprijzen in het spel variërend van 5 euro tot 100.000 euro netto.

Goud winnen

Hints over de vindplaats zijn te verkrijgen op de officiële accounts van Goudzoeker op Hyves, Facebook en Twitter. Deze zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Daarnaast is er de mogelijkheid om Gouden Tips te ontvangen. Hiervoor moet een Goudzoeker Kraslot gekocht worden. Op de achterzijde van dit kraslot staat een unieke 7-letterige code waarmee op de website www.krasloten.nl de Gouden Tips te activeren zijn. De Gouden Tips leiden uiteraard veel sneller naar het goud. Per dag wordt er één Gouden Tip gegeven. Wanneer men zich op vrijdag aanmeldt met een kraslot, krijgt men ook de tips van de dagen ervoor.

Goudzoeker kost 5 euro en is onder andere verkrijgbaar bij de tabak- en gemakswinkel, boekhandel, supermarkt, benzinestations en de webshop op www.krasloten.nl.

Iedereen wint met Krasloten

Niet alleen spelers van Krasloten winnen met Krasloten maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Krasloten, komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto, de organisatie achter Krasloten, is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.