Gemeente Delft

Delftse gemeenteraad houdt inspraakavond

De commissie Algemeen houdt op maandag 4 oktober in de raadszaal van het stadhuis in Delft een extra inspraakavond om de Delftenaren de kans te geven te reageren op de begrotingsplannen van het college van b en w. De inspraakavond begint om 20.00 uur.

Het college van b en w heeft afgelopen vrijdag de programmabegroting 2011 en het bestuursprogramma 2011-2014 gepresenteerd. Het college stelt de gemeenteraad voor de komende vier jaar voor 30 miljoen euro te hervormen, te bezuinigen en te investeren.

De gemeenteraad neemt in de begrotingsvergadering van 4 november aanstaande een besluit over deze plannen. De raad kan besluiten voorstellen uit de begroting te wijzigen.

Dat doet de raad niet zonder eerst naar de burgers, bedrijven en instellingen van Delft te luisteren. De commissie Algemeen van de gemeenteraad luistert op 4 oktober vanaf 20.00 uur naar alle Delftenaren die een reactie willen geven op de plannen. De raadsfracties kunnen deze reacties gebruiken bij het bepalen van hun standpunt over de voorstellen van het college.

Burgers, bedrijven en instellingen die op 4 oktober willen inspreken, kunnen zich van tevoren aanmelden bij de griffie. Dit is niet verplicht, maar voorkomt wachten. Wie zich tijdig aanmeldt, hoort vooraf hoe laat ongeveer ingesproken kan worden. De spreektijd is vijf minuten per burger, bedrijf of instelling.

Aanmelden kan tot donderdag 30 september aanstaande via griffie@delft.nl of (015) 260 2416.

(

Gemeente Delft