Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / UITNODIGING

Den Haag, 28 september 2010

Haagse schoolkinderen lopen in 'wereldbollen' op de Hofvijver

Van 4 tot en met 8 oktober is Den Haag gaststad voor de prestigieuze Internationale Metropolis Conferentie. De conferentie staat in het teken staat van wereldwijde migratie en integratie. In aanloop naar de conferentie organiseert de gemeente Den Haag op donderdag 30 september een 'Wereldbollenloop' op de Hofvijver. Zo'n vijftig basisschoolkinderen, met verschillende culturele achtergronden, lopen over het water in een grote transparante 'wereldbol'.

Wereldwijd neemt de mobiliteit van mensen in razend tempo toe. Hierdoor voelen veel burgers zich niet altijd thuis. Niet alleen in Nederland, ook wereldwijd komen moderne samenlevingen en multiculturele steden in aanraking met verschillende identiteiten van hun inwoners. Dit is verrijkend, maar soms ook vervreemdend en bedreigend. Metropolis 2010 heeft daarom als thema: 'Justice and Migration: Paradoxes of Belonging'.

Tijdens de conferentie in het World Forum Convention Center in Den Haag gaan internationale wetenschappers, politici, vertegenwoordigers van NGO's en het bedrijfsleven in discussie over belangrijke migratiethema's. De 'wereldbollenloop' op de Hofvijver vormt de symbolische aftrap van deze voor Den Haag belangrijke conferentie.

= = =




Ingezonden persbericht