IKON

OBA LIVE W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5

HUMAN en IKON

Maandag 4 t/m vrijdag 8 oktober 2010

19.00-20.00 uur


* Maandag 4 oktober

Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Hoofdgast is filosoof Hans Achterhuis. Hij is 5 oktober gastspreker op de Popperlezing van Liberales. Hij zal het hebben over de betekenis van Karl Poppers gedachtegoed voor de huidige mens en maatschappij. Hans Achterhuis schreef bovendien De utopie van de vrije markt, over het geloof in utopie en neoliberaal denken.


* Dinsdag 5 oktober

Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

Jurgen Maas spreekt met filosoof Frank Meester over zijn boek 'Zie mij. Filosofie van de ijdelheid'.


* Woensdag 6 oktober

Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Hoofdgast is arts/onderzoeker Willem de Haan. Wat hebben Hyves en Alzheimer met elkaar gemeen? Meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Zowel de bouw als de functie van de hersenen blijkt aan dezelfde principes te voldoen als andere complexe netwerken, zoals internet, economische en sociale netwerken. Dat heeft verrassende consequenties: inzichten uit het onderzoek naar internet blijken ineens relevant te zijn om onze hersenen beter te begrijpen.


* Donderdag 7 oktober

Omroep: IKON, presentatie: n.n.b.

Te gast is Leonard Geluk, oud-wethouder CDA in Rotterdam. Een gesprek over het CDA, de formatie en Geluks nieuwe werkkring: het onderwijs.


* Vrijdag 8 oktober

Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Hoofdgasten: Jona Lendering, historicus en Arjen Bosman, archeoloog, over hun boek 'De rand van het Rijk. De Romeinen en de Lage Landen'. Lendering en Bosman benaderen de Romeinse periode uit onze geschiedenis beiden vanuit hun eigen discipline. De resultaten blijken elkaar nogal eens tegen te spreken. Welke invloed hadden de Romeinen nu precies op de lage landen? En hoe dachten onze voorouders over hun Romeinse overheersers?

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl




IKON