Ingezonden persbericht



---


Persbericht
30 september 2010

NS Hispeed verdubbelt frequentie Fyra
. 2 x per uur op doordeweekse dagen
. Actieaanbod: reis tijdelijk met een enkeltje retour

Fyra rijdt vanaf maandag 4 oktober op doordeweekse dagen 2 keer per uur tussen Rotterdam, Schiphol en Amsterdam. Met een reistijd van 43 minuten biedt NS Hispeed met Fyra de snelste verbinding tussen Rotterdam en Amsterdam. De reistijd tussen Schiphol en Rotterdam is slechts 26 minuten, ruim 45% sneller dan de auto. Van 4 t/m 10 oktober is er een speciaal aanbod waarbij klanten met een Fyra enkele reis gratis retour reizen.

Sinds de start in september 2009 hebben al 500.000 mensen gereisd met Fyra. Treinreizigers krijgen tussen Rotterdam - Schiphol - Amsterdam een extra reisfrequentie, waardoor de reistijdwinst nog optimaler wordt. De aansluiting tussen aanreis en Fyra wordt korter en relevanter voor een grotere groep reizigers.

Linda Schulte, hoofd Marketing NS Hispeed: "we zien dat vooral forenzen hun weg hebben gevonden naar Fyra, zij winnen 40 minuten per dag aan reistijd als ze heen en terug reizen met Fyra. De spitstreinen zijn behoorlijk vol en we zijn dan ook blij dat we onze klanten nu twee treinen per uur aan kunnen bieden".

Om het comfort en de snelheid van Fyra te ervaren is er een speciaal aanbod van 4 tot en met 10 oktober: bij aankoop van een enkele reis voor Fyra kan men gratis retour reizen. Deze actie is ook geldig op de Superdiscount, het voordeligste tarief van Fyra. Al voor 10,50 euro reist men van Amsterdam naar Rotterdam, en nu tijdelijk dus ook retour.

Fyra rijdt 32 keer per dag, de eerste trein vertrekt om 05.56 uur vanaf Amsterdam en om 06.23 uur vanaf Rotterdam. De laatste Fyra vertrekt om 22.26 uur uit Amsterdam en om 22.53 uur uit Rotterdam. Voor dienstregeling, actievoorwaarden en boekingen: www.NSHispeed.nl/Fyra

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen Rose Teunissen, PR- en PA Adviseur NS Hispeed, 06 558 46413 of e-mail: rose.teunissen@nshispeed.nl

Over NS Hispeed
NS Hispeed is het hogesnelheidsmerk van NS en biedt hogesnelheidsvervoer aan op nationale en internationale bestemmingen. Naast Fyra verkoopt NS Hispeed ook tickets voor hogesnelheidstreinen als Thalys, ICE International, Eurostar en TGV. NS Hispeed maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa's belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan.


---- --