Belgische Federale Overheid

regeringsleiders

ASEM - komst van heel wat vooraanstaande staatshoofden en regeringsleiders

Datum: 01 oktober 2010

Eerste Minister Yves Leterme en Minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere verheugen zich over de nu bevestigde komst van heel wat vooraanstaande staatshoofden en regeringsleiders naar de ASEM-top op 4 en 5 oktober te Brussel.

De top zal worden voorgezeten door de Voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy. Ook Secretaris-Generaal van het ASEAN-Secretariaat Surin Pitsuwan en Voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso zullen aanwezig zijn.

Ons land kan in het Koninklijk Paleis van Brussel staats- of regeringsleiders van volgende landen verwelkomen: vanuit Azië zijn dat Brunei, Cambodja, China, Japan, Laos, Maleisië, Mongolië, Singapore, Thailand, Vietnam, Zuid-Korea; vanuit de EU zijn dat Oostenrijk, Bulgarije, de Tsjechische Republiek, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Letland, Litouwen, het Groothertogdom Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië en Spanje.

India zal vertegenwoordigd worden door zijn Vicepresident, de Slowaakse Republiek en het Verenigd Koninkrijk door hun Vicepremier. Volgende landen zullen vertegenwoordigd zijn door hun Minister van Buitenlandse Zaken: Filippijnen, Indonesië, Myanmar, Pakistan, Cyprus, Italië, Malta en Zweden.

De nieuw ASEM leden worden vertegenwoordigd door de de Eerste Minister van Australië, de Vicepremier van Nieuw-Zeeland en de Minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie.