Gemeente Deurne


Toekenning van het predicaat "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier" aan Winters Liessel B.V.

Hofleverancier

Tweede Liesselse bedrijf uit dezelfde familie, ontvangt predicaat Hofleverancier
Zondag 3 oktober zal burgemeester Daandels het predicaat "Hofleverancier" uitreiken aan Drankenhandel Winters B.V. in Liessel. Een bijzondere gebeurtenis, want slechts zo'n 400 bedrijven in Nederland voeren deze titel.

Opmerkelijk is dat het de tweede keer binnen één maand is, dat een bedrijf in Liessel deze onderscheiding ontvangt. Dat de eigenaren van beide bedrijven ook nog familie zijn, maakt het helemaal uniek. De uitreiking is rond 16.00 uur, in conferentiehotel Willibrordhaeghe, tijdens een feestelijke bijeenkomst als afsluiting van het jubileumjaar van Winters.

Het predicaat "Hofleverancier" is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die ten minste 100 jaar oud zijn en een zeer goede reputatie hebben in de regio. Zij dienen zich bovenal te onderscheiden op gebied van kwaliteit, soliditeit en continuïteit. Winters voldoet aan al deze criteria en mag na de onderscheiding het Koninklijk Wapen voeren en de titel "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier".

Van bierbrouwer tot moderne florerende drankenhandel Drankenhandel Winters is een bijzonder familiebedrijf met een uitstekende reputatie. Het werd in 1910 opgericht door Piet Winters. Eerder dit jaar werd het honderdjarig bestaan gevierd. Het bedrijf is van oorsprong een bierbrouwer en inmiddels uitgegroeid tot een moderne, florerende drankenhandel met een optimale dienstverlening en een breed assortiment. De dagelijkse leiding ligt in handen van de directie, de gebroeders Frank, Hans en Piet Winters. Met het in dienst treden van de vierde generatie in de persoon van Bram Winters, is het bedrijf perfect voorbereid om ook de komende 100 jaar te omarmen.

Zuidoost Brabant en Limburg
De gebroeders Winters richten zich met een team van zeven personeelsleden volledig op de drankenhandel in de gehele regio Zuidoost Brabant en Limburg. Zij beschikken over een moderne vloot vrachtwagens en de oude brouwerij is omgebouwd tot een café onder de naam " `t Oude Brouwhuis". De slijterij bestaat nog altijd op dezelfde plek.

Uitreiking predicaat Hofleverancier
Op 3 oktober zal het jubileumjaar van Winters tijdens een feestelijke bijeenkomst in conferentiehotel Willibrordhaeghe worden afgesloten. Als bekroning op dit jubileum zal burgemeester Daandels rond 16.00 uur het predicaat "Hofleverancier " uitreiken.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l | Proclaimer / Disclaimers