Ingezonden persbericht


Ticketscript (in Amsterdam) neemt Trinity Mobile (UK) over

Europese marktleider 'online' en 'mobile ticketing' ziet forse internationale groei

Ticketscript BV ('online' en 'mobile ticketing' voor evenementen), met het Europese hoofdkantoor in Amsterdam, heeft Trinity Mobile Ltd in het Verenigd Koninkrijk overgenomen. Gezamenlijk hebben deze ondernemingen in de afgelopen jaren al ruim 30.000 evenementen van een ticketing oplossing voorzien. Ticketscript is als gevolg van deze overname de grootste leverancier van 'self service online' en 'mobile ticketing' oplossingen in Europa geworden. Door verdere internationale expansie en vooruitstrevende technologie zal deze marktpositie worden gehandhaafd en waar mogelijk uitgebouwd.

Ticketscript, Europees marktleider in specifieke software oplossingen voor ticketverkoop, voorziet evenementen van een 'plug-and-play online ticketshop' voor de verkoop van e-tickets vanaf de eigen website. De webapplicatie ontsluit tevens een verkoopnetwerk van Free Record Shops en Van Leest filialen in de Benelux. Sinds de oprichting in 2006 maken ruim 1.500 evenementorganisaties in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk gebruik van de gratis webapplicatie. De organisatie heeft vestigingen in Amsterdam, Berlijn, Düsseldorf en Antwerpen en is onder andere actief in de branche van muziekevenementen, poppodia, festivals, beurzen en sportevenementen. Ticketscript was 'runner-up' bij de Accenture Innovation Award en tevens genomineerd voor de Van Speijk Innovatieprijs.

Trinity Mobile, opgericht in 2003, is toonaangevend in de markt voor 'mobile ticketing' en 'mobile marketing'. De onderneming levert klanten en partners vooruitstrevende oplossingen voor onder andere ticketing en loyaliteitsprogramma's die gebaseerd zijn op marketing campagnes via de mobiele telefoon. Trinity Mobile faciliteert een grote variëteit van live evenementen zoals clubs, festivals, West End theater shows en sportevenementen en tevens organisaties in de transport sector (w.o. British Midland Airways en Austrian Airways) in de vorm van mobiele boarding passen.

Volgens Frans Jonker (33), CEO en (mede-)oprichter van Ticketscript, heeft Ticketscript in 2006 e-ticketing als eerste succesvol geïntroduceerd in de evenementenbranche in Nederland en Duitsland. "De markt is klaar voor de volgende stap naar het meer innovatieve mobiele ticketing. Ticketscript zal dit nu naast Engeland ook in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Spanje introduceren en heeft als voordeel dat de onderneming in de ticketing markt een onafhankelijke speler is. Ticketscript levert dé oplossing om je eigen community op te bouwen rondom evenementen door middel van internet en mobiele oplossingen. Ticketscript zal verder internationaal expanderen en vooraanstaande internet- en mobiele technologie blijven ontwikkelen voor de evenementen branche".

Met de overname van Trinity Mobile heeft Ticketscript nu vestigingen in Amsterdam, Berlijn, Düsseldorf, Antwerpen, London en Manchester. Belangrijke evenementen die worden gefaciliteerd zijn onder meer: Ministry of Sound en Gatecrashers in het Verenigd Koninkrijk, Awakenings Festival (dance festival in Spaarnwoude), maar ook de Verzamelaarsjaarbeurs en het WK Honkbal in Nederland, Stadt Strand Fluss in Duitsland, Rave on Snow in Oostenrijk en Pukema Rock in België. Met 35 medewerkers groeit Ticketscript naar 80 medewerkers met 7 vestigingen in Europa in 2011 en een geprognosticeerde bruto ticket omzet van 70 miljoen euro. Mede-oprichter van Ticketscript, Frans Jonker, blijft CEO van de onderneming. Rob Clegg, oprichter van Trinity Mobile, wordt COO.

Onderdeel van de transactie is een investering van £ 2 miljoen door bestaande aandeelhouders en een aantal nieuwe investeerders. Deze investering wordt aangewend voor verdere internationale expansie.

Amsterdam, 4 oktober 2010


Noot voor redacties

Voor nadere informative (