Provincie Antwerpen


4/10/2010

Provincie Antwerpen draagt Fair Trade hoog in het vaandel

Week van de Fair Trade is ideaal om personeel te sensibiliseren.

Ook dit jaar is er de week van de fair trade, en dat zullen ze bij het personeel van de Provincie Antwerpen geweten hebben. Heel de week van 29 september tem 9 oktober staat in het teken van fair trade en alles wat ermee te maken heeft.

De Provincie Antwerpen wil de titel van Fair Trade Provincie behalen", stelt gedeputeerde van Noord-Zuidbeleid Inga Verhaert "Eerlijke handel draagt bij tot betere handelsvoorwaarden en meer rechten wat vooral voor achtergestelde productenten en arbeiders een enorme vooruitgang kan betekenen". Als provincie willen we zoveel mogelijk mensen aanzetten om te kiezen voor eerlijke handel, te beginnen met het eigen personeel."

Via de (h)eerlijks bij de koffie campagne, krijgt elk personeelslid een bio appel (van de provinciale tuinbouwschool PTS- campus Mechelen) en een eerlijk verhandeld koekje. Ook wordt er een fair trade aanbod gepresenteerd in het personeelsrestaurant en is er een fair trade happy hour voor personeel en raadsleden na de provincieraad.

"Fair trade past binnen de bewustwording dat we op een duurzamere manier moeten omspringen met voeding. Korte keten, ecologische teelt en eerlijke handel gaan hand in hand", stelt gedeputeerde Verhaert. "Zowel boeren en producenten in het Zuiden als in het Noorden verdienen een eerlijk prijs voor hun producten. Via Fair Trade Provincie en het hoeve- en streekproductenbeleid willen we als provincie daar aan werken.

Tijdens de week van de Fair Trade krijgt elk personeelslid alvast een blocnote met handige tips om duurzamer te winkelen. Daarnaast wordt de film 'Think global act Rural' van Coline Serreau getoont, waarin concrete en haalbare alternatieven worden getoond voor een eerlijkere en ecologische landbouw.

Praktische info
wanneer:
Van 29 september tem 9 oktober