Ingezonden persbericht


MoneyView introduceert

AeQuote Online Garantieproducten

Vergelijken garantieverzekeringen primeur in Nederland

MoneyView introduceert de mogelijkheid om garantieverzekeringen te vergelijken via haar premievergelijkingsprogramma AeQuote Online. Met de introductie van deze module komt MoneyView tegemoet aan de toenemende behoefte bij adviseurs om klanten zekerheid te kunnen bieden op basis van een objectieve vergelijking. De mogelijkheid tot het vergelijken van garantieverzekeringen is uniek in Nederland, nog niet eerder was het mogelijk om de verschillende producten in één berekening naast elkaar te zetten.

Nieuwe module zet garanties én winstdeling naast elkaar

Het aanbod van garantieverzekeringen neemt na een jarenlange daling weer langzaam toe. Onder invloed van de slechte beleggingsresultaten nemen steeds meer consumenten hun toevlucht tot deze vorm van vermogensopbouw, óók omdat de garantieverzekering een garantie biedt over de gehele looptijd, dit in tegenstelling tot bankspaarproducten. Daarnaast geldt dat er bij garantieverzekeringen veelal sprake is van winstdeling, een 'bonus' die bovenop het gegarandeerde kapitaal komt. AeQuote Online maakt het mogelijk om zowel een vergelijking te maken op basis van garantie als op basis van het historisch winstdelingspercentage, zodat adviseurs een volledig onderbouwd advies aan hun klanten kunnen geven. In de nieuwe AeQuote-module zijn de producten van de volgende verzekeraars opgenomen. In eerste instantie gaat het hierbij om de (gemengde) spaarverzekeringen van:
. ASR Verzekeringen

. Conservatrix

. De Goudse

. Erasmus Leven

. Klaverblad

. Nationale-Nederlanden

. Onderlinge 's Gravenhage
Hiermee is voorzien in een vergelijking van 90% van het aanbod op de markt. Nieuwe producten worden toegevoegd zodra deze op de markt beschikbaar komen. In de nabije toekomst zal het aanbod in deze module worden uitgebreid met gegarandeerde lijfrenteverzekeringen tegen premiebetaling.

Over MoneyView en AeQuote Online

MoneyView is het onafhankelijke onderzoeks- en benchmarkinstituut voor financiële dienstverleners. MoneyView volgt op dagelijkse basis de productontwikkelingen op het gebied van levensverzekeringen, pensioenen, hypotheken, schadeverzekeringen, inkomensverzekeringen, beleggingsproducten en bancaire producten. AeQuote Online is de vergelijkingsengine waarmee MoneyView de vergelijking van verschillende soorten levensverzekeringen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en woonlastenverzekeringen mogelijk maakt. Door één keer klantgegevens in te voeren kan een adviseur alle producten in de markt ineens doorrekenen om ze te bepalen welke aanbieder voor een specifieke klant de gunstigste premie biedt.

Noot voor redacties

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht