Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

APC ontvangt award voor bijdragen aan innovatie en educatie voor datacentermarkt

Onderscheiding erkent jarenlange inzet voor ontwerpen van milieuvriendelijke datacenters

Vianen, 4 oktober, 2010 - APC by Schneider Electric heeft de Data Centers Europe-award gewonnen. De awards worden uitgereikt aan bedrijven die grote vorderingen hebben gemaakt in het realiseren van betrouwbare, duurzame en groene datacenters. APC heeft deze prijs gewonnen dankzij zijn bijdragen op het gebied van innovatie en opleidingen voor de datacentermarkt.

Het innovatievermogen van APC blijkt uit onder andere:


* InfraStruxure, een hardware- en softwareoplossing die standaardisatie in datacenters bewerkstelligt met behulp van een volledig geïntegreerde architectuur en een ontwerp dat is geoptimaliseerd voor het gebruik in een rack.
* Het concept van warme- en koudegangen, waarmee het energieverbruik in datacenters aanzienlijk kan worden verminderd.
* Closed Coupled Cooling en nauwkeurige InRow Cooling, waarmee het energieverbruik van datacenters met ruim dertig procent kan worden gereduceerd.
* De eerste geintegreerde beheeroplossingen voor datacenters: van ontwerp tot beheer & administratie en verandermanagement.

Opleidingen
APC voert tal van onderzoeken uit naar het verbeteren van technologieën voor datacenters en naar praktijkoplossingen. Aan de hand van deze onderzoeken biedt het bedrijf diverse opleidingen voor de datacentermarkt. Zo bieden zij white papers aan en hebben zij de DataCenter University opgericht. Dit online trainingscenter is bedoeld voor IT-professionals, engineers en mensen die zich richten op het ontwerpen en leiden van datacenters en serverfaciliteiten. Daarnaast biedt APC gratis online tools aan, zoals de Datacenter Efficiency Quotient. Deze tool kan worden ingezet om de energie-efficiëntie van een datacenter te meten. Tot slot is APC actief om Green IT te promoten. Het bedrijf is lid van de Green Grid, een wereldwijd consortium dat streeft naar het verbeteren van IT in de praktijk en naar het milieuvriendelijker maken van datacenters.

'We zijn erg blij deze award te mogen ontvangen en zien het als erkenning voor onze langetermijntoewijding om organisaties te ondersteunen. Onze meest veeleisende klanten hebben ons continu gestimuleerd om te innoveren. We nemen ons marktleiderschap serieus en zullen in R&D blijven investeren om nog meer efficiëntie in het datacenter te bereiken. We zullen in de nabije toekomst belangrijke uitdagingen moeten overwinnen, zodat datacenters nog veiliger worden en volledig ecologisch kunnen worden ontworpen', aldus Laurent Vernerey, President & CEO van APC by Schneider Electric.

TelecityGroup uit Frankrijk en Microsoft uit Dublin, twee klanten van APC, hebben ook een Data Centers Europe-award gewonnen.

Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric, een wereldwijde leverancier op het gebied van "Critical Power and Cooling Services', biedt producten, software en systemen voor thuis- en kantoorgebruik, datacenters en fabriekstoepassingen. Omdat APC zich als geen ander richt op innovatie, levert het bedrijf baanbrekende en energie-efficiënte oplossingen voor belangrijke technologie en industriële toepassingen. APC biedt hiermee uitgekiende, vlekkeloos geïnstalleerde en goed onderhouden oplossingen gedurende de gehele levenscyclus. Het assortiment omvat zowel uninterruptible power supplies (UPS), precisie cooling units, racks, beveiligingsmanagement en ontwerp- en managementsoftware,als APC's InfraStruxure-architectuur, de meest uitgebreide, geïntegreerde energie-, koeling- en beheeroplossing.

Als wereldwijde specialist in energiemanagement en met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infrastructuur, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. Het bedrijf biedt oplossingen om energie veilig, betrouwbaar en efficiënt te maken. In 2009 hebben ruim 100.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan ¤ 15,8 miljard. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.

www.apc.com