Ingezonden persbericht


Volkel, 4 oktober 2010


---

Edison popprijzen uitgereikt aan FestyLand-acts

Rowwen Hèze wint Edison Oeuvreprijs, Guus Meeuwis ontvangt Edison Beste mannelijke artiest

Zondag 3 oktober zijn voor de vijftigste keer de Edison popprijzen uitgereikt. Guus Meeuwis mocht aan Rowwen Hèze de Edison Oeuvreprijs uitreiken, waarna de Tilburger zelf de Edison voor Beste mannelijke artiest in ontvangst mocht nemen. Zowel Rowwen Hèze als Guus Meeuwis & Band staan op het programma van het aanstaande FestyLand. Het driedaagse festival vindt plaats in het weekend van 15, 16 en 17 oktober op Landgoed Hendrickx in Volkel. Voornoemde prijswinnaars maken onderdeel uit van het totaalprogramma van meer dan 80 acts, verdeeld over zes podia en zeven sfeervolle tenten, van rock tot dance en van pop tot theater en amusement.

Het optreden van The Shavers op de openingsdag van het festival belooft ook bijzonder te worden. In verband met gezondheidsproblemen van zanger Johannes de Boom worden de vocale honneurs waargenomen door Rudeboy (Urban Dance Squad/Junkie XL) en Dikke Dennis (Peter Pan Speedrock). Mits zijn gezondheid het toelaat zal Johannes zelf ook nog onderdeel uitmaken van de show.

Een toevoeging aan het programma van FestyLand is The Fuse, een veelbelovende en opkomende band uit Engeland. Het gezelschap maakt een frisse en radiovriendelijke mix van Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand en Coldplay en heeft al een aantal succesvolle festivalshows op Nederlandse bodem op haar naam staan.

Nieuw op FestyLand is Het WereldmuziekPlaza. Diverse vormen van wereldmuziek op dit podium, van balkan tot latin en van Ierland tot aan de Achterhoek, met DJ-sets van Balkan Boris & Pete Piper, DJ Telstar en El Caliente. Op de zondagmiddag vindt hier een Salsa & Zumba workshop plaats.

Voor Rik Kraak wordt FestyLand een thuiswedstrijd. De nieuwbakken bassist van Intwine komt uit Volkel, waar het festival plaats vindt, en speelt op de festivalzaterdag op het Pul-Fiction podium.

Ticketprijzen en openingstijden
Kaarten voor de vrijdag en zaterdag kosten per dag ¤ 25,-. Op zondag bedraagt de entree ¤ 10,-, kinderen t/m 12 jaar hebben deze dag gratis toegang. Een combi-ticket voor vrijdag en zaterdag kost ¤ 35,-. Tickets voor het hele weekend zijn verkrijgbaar voor ¤ 45,-. Kaarten zijn online te koop via http://festyland.nl/2010/html/tickets.php, alsmede bij een aantal regionale voorverkoopadressen. Zie eerder genoemde webpagina voor een overzicht van deze adressen. Het festivalterrein is op vrijdag 15 oktober open van 19.00 tot 02.00 uur, op zaterdag 16 oktober van 14.00 tot 02.00 uur en op zondag 17 oktober van 12.00 tot 21.00 uur.

FestyLand kent dit jaar voor het eerst een camping. Een plek op de camping is enkel te reserveren via http://festyland.nl/2010/html/camping.php voor ¤ 20,-. De camping is open vanaf vrijdag 15 oktober om 15.00 uur tot maandag 18 oktober om 12.00 uur.

Zie www.festyland.nl voor uitgebreide informatie over het festival.


---