Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Bij Uitgeverij Terra Lannoo zal verschijnen:

MARK RUTTE
ALLEEN VOOR DE POLITIEK
Martijn van der Kooij en Dirk van Harten

'Mark is natuurlijk ook gewoon een beetje excentriek.' (Jort Kelder in Mark Rutte. Alleen voor de politiek.)

Mark Rutte, winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen 2010 én de mogelijk eerste liberale minister-president sinds 1913. Deze eerste openhartige biografie over Rutte behandelt de hoogte- en dieptepunten uit zijn politieke carrière en geeft een vooruitblik op zijn toekomstige loopbaan als minister-president. Met een voorwoord van Derk-Jan Eppink, Europarlementariër en al twintig jaar bevriend met Mark Rutte.

Op 9 juni 2010 schrijft Mark Rutte met zijn VVD parlementaire geschiedenis: voor het eerst sinds de oprichting van de partij in 1948 komen de liberalen als grootste partij uit de bus bij de Tweede Kamerverkiezingen. Mark Rutte, deze soms wat studentikoze, een beetje slungelachtige jongeman, draait pas acht jaar mee in de Haagse politiek. Nog maar een paar jaar geleden was hij door vriend en vijand zo goed als afgeschreven als politicus. Hij beslechtte de strijd met Rita Verdonk echter in zijn voordeel. Nu staat hij op het punt de een na jongste minister-president van Nederland te worden. Maar wie is hij eigenlijk? Waar gelooft hij in? Hoe heeft hij zich gevormd, waar staat hij voor en wat is er de komende jaren van hem te verwachten? Dat zijn de vragen die in dit boek centraal staan. Aan de hand van gesprekken met vrienden, bekenden, collega's en (oud)medewerkers van de VVD, en op basis van literatuuronderzoek wordt een zo uitgebreid beeld geschetst van zowel de politicus als de persoon Mark Rutte. Zij laten hun licht schijnen op deze Haagse vrijgezel, waarin een duidelijk beeld naar voren komt. Hieruit blijkt dat Ruttes leven er anders uit ziet dan veel mensen denken, met merkwaardige gewoontes, een geloof in God en een Amerikaanse droom. Mark Rutte. Alleen voor de politiek.; een unieke blik in het politieke en privéleven van een man, dat 100% is gewijd aan de politiek.

Martijn van der Kooij is historicus en sinds 2008 hoofdredacteur van re.Public. Als politiek analist verschijnt hij regelmatig bij BNR-Nieuwsradio. Hij was eerder werkzaam als journalist voor Binnenlands Bestuur en als parlementair verslaggever voor de Staatscourant. Ook schreef hij eerder twee boeken en een politieke biografie over de legendarische VVD-Politica Kappeyne van de Coppello en 'Lui, links en lak aan de burger. Vooroordelen over ambtenaren.', dat hij eveneens samen met Dirk van Harten schreef.

Dirk van Harten studeerde geschiedenis en is freelance journalist. Sinds 2008 woont hij in Bulgarije en schrijft hij voor onder meer TROUW en het ANP over de Balkan. Ook becommentarieert hij voor Bulgaarse media de politieke situatie in Nederland. Eerder werkte hij als verslaggever voor De Volkskrant en voor het weekblad Binnenlands Bestuur. Hij schreef naast het eerder vermelde boek over ambtenaren mee aan het boek 'Gevoelige snaren. Bekende Nederlanders over de muziek die hen raakt.'

Mark Rutte. Alleen voor de politiek
Technische gegevens
Auteur : Martijn van der Kooij en Dirk van Harten Omvang : ca. 132 blz.
Formaat : 135 x 210 mm
Afwerking : Paperback met full color fotokatern
ISBN : 978 90 8989 358 1
Prijs : E 14,95

Voor meer informatie en/of het aanvragen van een recensie-exemplaar: Uitgeverij Terra Lannoo B.V.
T.a.v. Odette Lafère of Carlijn Slob
Postbus 614, 6800 AP Arnhem
Telefoon : 026 - 3549962
E-mail : pr@terralannoo.nl
Recensie-exemplaren kunnen alléén worden aangevraagd o.v.v. een afleveradres; dus geen postbus. Alle uitgaven van Uitgeverij Terra Lannoo vindt u op www.terralannoo.nl


---- --