Euregio~Taalregio


Barrieres doorbreken~Grenzen verleggen

Maastricht, 20100914 -- Vijf boeiende thema's in het teken van internationaal zakendoen, elk gevuld met drie interessante workshops met een link naar `taal'. Vijftien deskundige gastsprekers, één vernieuwde toplocatie en zo'n 150 deelnemers die allemaal hun grenzen willen verleggen. Dit zijn de ingrediënten van Euregio~Taalregio. Een grensoverschrijdend taalevenement dat op vrijdag 1 oktober georganiseerd wordt door ISA Vertaal in samenwerking met de gemeente Maastricht. Euregio~Taalregio vormt de aftrap van de International Week die van 4 t/m 8 oktober 2010 georganiseerd wordt door de gemeente.

Oplossingen~Kansen
Euregio~Taalregio rekent af met knelpunten en obstakels die we nog te vaak tegenkomen bij grensoverschrijdend zakendoen en waarbij taal een belangrijke rol speelt. Culturele verschillen en misverstanden openbaren zich immers vaak in de taal. Dat weerhoudt momenteel nog te veel bedrijven, instanties en ondernemers ervan daadwerkelijk de grens over te gaan. Euregio~Taalregio schetst herkenbare situaties, biedt praktische handreikingen en laat tevens zien dat oplossingen en kansen voor het doorbreken van de taalbarrière veel meer binnen handbereik zijn dan gedacht. Dat maakt Euregio~Taalregio interessant voor een brede groep ondernemers, bedrijven en instellingen die elkaar hier treffen, waardoor internationaal zaken ineens heel dichtbij is.

Thema's~Ambities
Hoe goed denken Nederlanders hun talen te kennen? Wat zijn de meest cruciale taal- en cultuurverschillen met België en Duitsland? Hoe zit het met het gebruik van social media over de grens? Tegen welke taalobstakels loop je aan bij de marketingcommunicatie van een buitenlands bedrijf? Dit en veel meer komt deze middag aan de orde.
Het programma start om 13.30 uur met een inspirerende opening door dagvoorzitter Jean-Paul Toonen en topspreker Frans Timmermans. Deelnemers aan Euregio~Taalregio kunnen vervolgens verschillende presentaties en workshops bijwonen passend binnen het thema dat het beste aansluit bij hun ambities. De thema's waaruit men bij het inschrijven kan kiezen, zijn: talen en ondernemen in de Euregio, taal & marketing in de Euregio, ontwikkelingen op taalgebied, taal & cultuur en meertalige omgangsvormen. Euregio~Taalregio wordt afgesloten met een gezellige borrel waarbij er volop gelegenheid is ervaringen uit te wisselen.

Locatie~Aanmelden
Euregio~Taalregio vindt plaats in de innovatieve omgeving van het Teaching Hotel dat onlangs zijn deuren opende in het kasteel van de Hoge Hotelschool Maastricht. Naast de door Dutch Designers ingerichte hotelkamers, bevat het hotel bijzondere ruimtes die de ideale setting vormen voor dit exclusieve taalevenement. Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.euregio-taalregio.nl of neem contact op met ISA Events.

Datum Vrijdag 1 oktober van 13.30 tot 18.00 uur
Locatie Hoge Hotelschool Maastricht
Kosten Deelnemen aan Euregio~Taalregio kost ¤99,- (excl. btw)

Informatie en aanmelden www.euregio-taalregio.nl, info@isaevents.nl of 06-28737832





Ingezonden persbericht