Thomas & Betts koopt Cable Management Group, Ltd.

Vooraanstaand wereldwijd fabrikant van kabelbeschermingssystemen voor industriële en infrastructuurtoepassingen

MEMPHIS, Tennessee--(BUSINESS WIRE)-- 20101004 --

Thomas & Betts Corporation (NYSE:TNB) heeft vandaag de koop aangekondigd van Cable Management Group, Ltd. (CMG), een vooraanstaande besloten vennootschap die zich bezighoudt met de fabricage van kabelbeschermingssystemen gespecialiseerd in industriële en infrastructuur/constructie-toepassingen, voor een bedrag van ₤ 70 miljoen (ongeveer $ 110 miljoen) uit beschikbare contante reserves. CMG is gevestigd in Birmingham, V.K. en meldde een verkoopcijfer van ongeveer £ 28 miljoen (ongeveer $ 44 miljoen) voor het fiscaal jaar dat eindigde op 31 juli 2010.

CMG fabriceert een breed scala van metalen en niet-metalen flexibele leiding- en aansluitsystemen die gebruikt worden voor het beschermen van kritieke stroom- en datasystemen tegen brand, stof, vocht, trilling en corrosie. Wereldwijd op de markt gebracht onder de merknamen Adaptaflex®, Kopex® en Harnessflex® , zijn spoorwegen, machinebouw, petrochemie, olie en gas, mijnbouw, zware voertuigen, automatisering en constructie/infrastructuur cruciale verticale markten voor CMG producten.

“CMG is een groeiend en winstmakend bedrijf met marktleidende merken, een stevige internationale aanwezigheid en een uitstekend financieel profiel,” aldus Dominic J. Pileggi, voorzitter en chief executive officer van Thomas & Betts. “CMG’s diverse portefeuille van kabelbeschermingssystemen vullen T&B’s bestaande productaanbod aan alsmede de portefeuille van kabelbeschermingssystemen die werd toegevoegd toen wij eerder dit jaar het in Zwitserland gevestigde PMA AG kochten. Zowel de koop van CMG als die van PMA ondersteunen onze strategische doelstellingen van het verbreden van onze aanwezigheid buiten Noord-Amerika en het versterken van ons leiderschap op het gebied van industriële elektrische componenten.”

Thomas & Betts Corporation (NYSE:TNB) is een wereldwijd marktleider op het gebied van het ontwerp, de fabricage en het op de markt brengen van essentiële componenten die worden gebruikt voor het beheren van de aansluiting, distributie, overdracht en betrouwbaarheid van elektrische energie in industriële constructie- en nutstoepassingen. Met een portefeuille van meer dan 200.000 producten die op de markt worden gebracht onder meer dan 45 merknamen, zijn de producten van Thomas & Betts overal te vinden waar elektriciteit wordt gebruikt. Thomas & Betts heeft haar hoofdvestiging in Memphis, Tennessee, en meldde een winst van $ 1,9 miljard in 2009. Het bedrijf had in 2009 ongeveer 8500 werknemers. Bezoek voor meer informatie www.tnb.com.

Dit persbericht bevat forward-looking statements waarin aannames worden gedaan over de activiteiten en de economische en politieke omgeving van het bedrijf. De daadwerkelijke resultaten kunnen aanzienlijk verschillen van toekomstige resultaten uitgedrukt of geïmpliceerd door dergelijke forward-looking statements. Het bedrijf acht zich niet verplicht om eventuele veranderingen in een of meer van de forward-looking-statements openbaar bekend te maken om voorvallen of omstandigheden die optreden na de datum van dit persbericht weer te geven of het optreden van niet voorziene voorvallen weer te geven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Thomas & Betts Corporation
Tricia Bergeron, 901-252-8266

tricia.bergeron@tnb.com

Ticker_symbol NYSE:TNB
ISIN US8843151023