AquaFold is nu nog toegankelijker met open API’s bij de nieuwste release van Aqua Data Studio

SUNNYVALE, Calif.--(BUSINESS WIRE)-- 20101004 --

AquaFold, Inc. heeft Aqua Data Studio 9.0 op de markt gebracht. Deze release is een belangrijke upgrade van de universele software voor databasequery’s en –beheer die het visualiseren en manipuleren van meerdere relationele databases met behulp van een enkele interface vereenvoudigt. Bij elke nieuwe release is de applicatie onmisbaar gebleken voor wereldwijde bedrijfsanalisten, softwareontwikkelaars en databasebeheerders (Database Administrators, DBA's), die tijd en geld besparen doordat het ontwerp, de ontwikkeling en het onderhoud van relationele databases van ondernemingen kunnen worden ondergebracht in één veelzijdige applicatie.

De meest besproken functies van versie 9.0 zijn AquaScripts en open API’s, een krachtige set interfaces voor applicatieprogrammering (Application Programming Interfaces, API’s) die de veelzijde kernfuncties van Aqua Data Studio meer toegankelijk maken voor taakautomatisering, scripting en het aanpassen van de applicatie aan specifieke verzoeken van gebruikers en onderneming. Processen die uit meerder stappen bestonden binnen de grafische interface van Aqua Data Studio, worden nu geautomatiseerd met één enkele AquaScript.

“Onze gebruikers vertellen ons vaak over de unieke manieren waarop ze Aqua Data Studio willen gebruiken, maar veel van deze bijkomende functies waar ze om vragen zijn te specifiek zijn voor de desbetreffende gebruiker om te worden toegevoegd aan de grafische applicatie,” aldus de Chief Software Architect van AquaFold Niels Gron. “Met AquaScripts en open API’s hebben we de gebruikerservaring naar een hoger niveau getild dankzij de ongeëvenaarde toegankelijkheid van Aqua Data Studio’s kernfuncties.”

Niet eerder heeft een programma voor databasequery’s gebruikers deze mate van veelzijdigheid en eenvoud kunnen bieden. Gron is vol vertrouwen dat de bedrijven die Aqua Data Studio gebruiken voor standaardisering hun efficiëntie verhogen dankzij het automatiseren van routinetaken voor databeheer met behulp van AquaScripts. Met de open API’s van Aqua’s scriptfunctie kunnen gebruikers query’s uitvoeren en meerdere serververbindingen aanpassen vanuit een enkele AquaScript, zelfs als systemen van meerdere leveranciers worden ingezet voor het beheer van relationele databases.

Met Aqua Data Studio 9.0 beschikt de gebruiker over een alomvattende scriptingomgeving die is gebaseerd op JavaScript. Dit betekent dat ontwikkelaars snel kunnen beginnen zonder dat ze een nieuwe programmeeromgeving hoeven te leren kennen. Gebruikers kunnen op handige wijze AquaScripts bewerken en debuggen met dezelfde applicatie of binnen een browservenster voor actieve servers. Bovendien kunnen versies van de scripts, zoals voor alle documenten van Aqua Data Sudio het geval is, worden toegevoegd aan de repository voor versiebeheer. AquaScripts kunnen automatisch worden gegenereerd—zonder dat scripting vereist is—op basis van query's en draairasters die worden gecreëerd met behulp van Aqua Data Studio’s intuïtieve grafische interface.

Versie 9.0 beschikt bovendien over andere nieuwe en verbeterde populaire functies die van Aqua Data Studio het voorkeursprogramma maken ten opzichte van andere applicaties voor databeheer. Met de populaire Entity-Relationship Modeler kunnen op verbeterde wijze ER-modellen worden gecreëerd, begrepen en gedeeld. De modelleerfunctie genereert en publiceert nu HTML-rapporten waarin alle componenten in de database worden vermeld. Ook worden automatisch ER-diagrammen geformatteerd, hetgeen afdrukken vereenvoudigt. Aan de grafiekfunctie van Aqua Data Studio 9.0 zijn nieuwe visualisatiemogelijkheden toegevoegd, zodat nu grafieken kunnen worden opgesteld in de vorm van een wereldkaart. Gebruikers kunnen zelfs landsgrenzen markeren en numerieke informatie toevoegen die is gekoppeld aan een bepaalde regio op de kaart.

Aqua Data Studio 9.0 werkt in combinatie met Windows, Mac OS X, Linux, Solaris en het Java-platform. Het programma kan onmiddellijk worden gedownload op http://www.aquafold.com/nl/downloads.html. Een volledige lijst met nieuwe functies en verbeteringen is te vinden op http://www.aquafold.com/d90/docs/index.html.

Een commerciële licentie voor Aqua Data Studio 9.0 voor een enkele gebruiker kost nog steeds USD 399.00. Huidige licentiehouders met verlopen abonnementen kunnen voor USD 139.65 hun abonnementen vernieuwen: slechts 35% van de prijs voor een nieuwe licentie. Kortingen voor meerdere licenties zijn ook verkrijgbaar en zijn te vinden op http://www.aquafold.com/nl/licensing.html.

Over AquaFold, Inc.

AquaFold, Inc. is een leverancier van databasesoftware voor relationele databases. Meer dan 300.000 gebruikers uit meer dan 90 verschillende landen gebruiken de producten van AquaFold voor het ontwerpen, ontwikkelen, modelleren en beheren van hun relationele databases. Het hoofdkantoor van AquaFold bevindt zich in Sunnyvale, Californië. Ga voor meer informatie naar http://www.aquafold.com/nl.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6444851&lang=nl

CONTACT:
AquaFold, Inc.
Guillermo Gron, +1-408-394-7120
guillermogron@aquafold.com