Gemeente Cromstrijen


Start sportieve en educatieve activiteiten in Cromstrijen

In de week van 4 oktober 2010 start weer een aantal sportieve en educatieve activiteiten in het kader van de Brede School Cromstrijen. 4 weken lang kunnen kinderen naast de activiteiten die op school plaatsvinden, ook tussen- en naschoolse activiteiten volgen. Vanaf 27 september 2010 kunt u uw kind(eren) via de Brede school activiteitenkalender inschrijven voor tussen- en naschoolse activiteiten. De gemeente Cromstrijen subsidieert deze Brede School activiteiten.

Leerlingen van de basisscholen in Cromstrijen volgen van 4 oktober tot en met 5 november 2010 op school judolessen. Door middel van deze lessen wordt het beweeggedrag van kinderen gestimuleerd en verbeterd. Judoschool Yoshi Kai verzorgt de lessen.

Daarnaast verzorgen atletiekvereniging Spirit, en karate-do Cromstrijen Goju-Kai activiteiten aan en komen muzikale activiteiten aan bod, verzorgt door muziekvereniging NLS uit Klaaswaal. De tussentijdse opvang (TSO) biedt onder andere verdedigingstechnieken en Zumba lessen aan.

Ben jij ook zo nieuwsgierig als je 's avonds omhoog kijkt naar de Maan en de sterren? Zo ja, meld je dan aan voor de maandagmiddag doe- en luisterlezingen over 'Sterren en Planeten'. Het belooft een leuke en leerzame naschoolse middag te worden op basisschool de Bron.

To Be organiseert een cursus wereldmuziek (percussie en djembé). Stichting KANS gaat met kleuters koken en verzorgt cursussen werelddans en yoga. Daarnaast kunnen kinderen bij de buitenschoolse opvang (BSO) nestkastjes bouwen en beschilderen.

Ouders kunnen hun kinderen inschrijven voor naschoolse activiteiten via de Brede school activiteitenkalender