Active Constructions start met bouw van uniek klimpark in Dokkum


Adfunturepark kiest voor uniek concept en thematisering

DOKKUM, 20101004 -- Begin oktober 2010 start Active Constructions (ACS) met de bouw van het Adfunture klimpark aan de Hogedijken in Dokkum. Vanaf eind november kan daar zowel binnen als buiten geklommen kan worden, waardoor dit unieke klimpark het gehele jaar open is.

Thematiek in klimparken
Recent onderzoek toonde al aan dat verregaande thematiek in recreatieparken zijn vruchten afwerpt. De thematisering van een attractie leidt tot een betere beleving ervan, meer tevredenheid, meer herhalingsbezoek, een langer verblijf en meer uitgaven. Met name de adventureparken waarin het concept en de thematisering tot in de kleinste puntjes is doorgevoerd, hebben de beste resultaten en bezoekersaantallen.

ACS heeft deze ontwikkeling al vroeg gesignaleerd en doorgevoerd als vaste service voor haar klanten. Hierbij kunnen de duurzame klimparken en hoogte parcoursen aangepast worden aan het concept en de gewenste thematiek van de klanten. ACS ondersteunt haar klanten vanaf de conceptfase tot het ontwerp en realisatie. Bij deze integrale aanpak werken zij samen met diverse specialistische partners op het gebied van decorbouw en inrichting.

Recreatieve boost voor Dokkum
"Wij zochten een uniek bouwbedrijf wat in staat zou zijn om onze specifieke wensen ten uitvoer te brengen" lichten Joel Bruinsma en Jesse Oenema van Adfunturepark toe. "Dat Active Constructions afgelopen jaar al twee unieke indoor klimparken in Duitsland had gebouwd, was een goed uitgangspunt, maar wij wilden een ook een sparringpartner op het gebied van thematiek. Zelf ontwerpen en bouwen wij de decorstukken, waarbij onze achtergrond als ontwerper goed van pas komt."

Ook Kees-Jan Verwaal, technisch directeur van ACS beaamd dit, "Wij zijn bereid om als partner van onze klant in een innovatief project te stappen. Hierbij nemen wij net zoals onze klanten risico's om gezamenlijk tot een uniek eindproduct te komen."

Privaat - Publieke samenwerking
Omdat het in- en outdoor klimpark zorgt voor werkgelegenheid en een betere leefbaarheid, heeft Adfunturepark een provinciale subsidie gekregen. Ook de Gemeente Dongeradeel heeft haar uiterste best gedaan door Adfunturepark te ondersteunen met een vlotte behandeling van de bouwvergunning en de bestemmingsplan wijziging. Voor Dokkum betekend deze ontwikkeling een nieuwe interessante slechtweervoorziening.

Over Active Constructions
Active Construction Services (ACS) ontwerpt en bouwt Active Forest ECO klimbossen, Active Challenge klimparken, Adventure torens, speelbossen en avonturenparken. Doordat het bedrijf blijvend voorop loopt in innovatie, kwaliteit, veiligheid en maximale duurzaamheid, is het een vooraanstaand producent van uitdagende outdoor concepten in Europa.