Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Margriet aanwezig bij opening Europees Verpleegkundig Congres Toekomst Ouderenzorg

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden woont maandagmiddag 4 oktober de opening bij van het 4th European Nursing Congress, Older persons, the future of Care, in De Doelen te Rotterdam. Tijdens de conferentie staan innovaties op het gebied van ouderenzorg in Europa centraal. De focus ligt op de rol van verpleegkundigen.

In Europa neemt het aantal ouderen dat zorg nodig heeft toe. Het huidige gezondheidssysteem is niet toereikend om hierin te kunnen voorzien. Tijdens de conferentie, die duurt van 4 tot 7 oktober, presenteren verpleegkundigen en artsen hun onderzoeksresultaten en praktijkvoorbeelden. In de ruim 400 presentaties wordt onder meer aandacht besteed aan ouderenzorg in 2025, nieuwe ontwikkelingen in de zorg bij dementie, maatschappelijke participatie van ouderen en de toekomstige arbeidsmarkt van verpleegkundigen. Naast sprekers uit Europa zijn ook de Verenigde Staten, Canada en Australië vertegenwoordigd.

De organisatie van de conferentie is in handen van de Stichting Europees Verpleegkundig Congres. Deze stichting werkt samen met diverse Europese organisaties op het gebied van ouderenzorg.