Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 07-09-2010

MAARTJE VAN WEEGEN IN ACTIE VOOR GEORGISCH RADIOSTATION

AVRO De Klassieken roept luisteraars op cd's in te sturen

Vandaag start het AVRO radioprogramma De Klassieken een inzamelingsactie voor het klassieke radiostation Muza in Georgië. Het radiostation kampt met een tekort aan cd's en heeft geen budget om het archief uit te breiden. Maartje van Weegen roept in haar radioprogramma iedere klassieke muziek liefhebber op cd's in te sturen. Zij heeft de eerste cd's in ontvangst genomen van dirigent Jaap van Zweden.

Jaap van Zweden heeft het startsein gegeven voor de actie. In Blaricum overhandigde hij als eerste zijn cd's aan Maartje van Weegen. De Klassieken hoopt met de actie vele cd's in Georgië te kunnen bezorgen om zo het archief ruim aan te vullen. Luisteraars kunnen klassieke cd's ongefrankeerd sturen naar de AVRO.

Op maandag 4 oktober overhandigt Maartje van Weegen persoonlijk de cd's aan Sandra Roelofs, de Nederlandse oprichter van Muza en tevens de vrouw van de Georgische president Micheil Saakasjvili. In Tbilisi (Georgië) presenteren Maartje van Weegen en Sandra Roelofs samen een uitzending van De Klassieken.

Adres: AVRO De Klassieken
Antwoordnummer 20999
1200 VX Hilversum

Voor meer informatie: www.radio4.nl/deklassieken.

AVRO Radio 4 werkt samen met NTR en Omroep Max die op Radio 6 jazz en wereldmuziek cd's verzamelen.

AVRO De Klassieken, elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur op Radio 4.