Ingezonden persbericht


Utrecht, september 2010

'Effectief leidinggeven' en 'Op je best!'

Twee nieuwe boeken volgens de Gordon-methode®

Effectief Leidinggeven
Dr. Thomas Gordon
ISBN 978 90 215 4857 9
Prijs ¤19,95

Op je best!
Linda Adams en Elinor Lenz
ISBN 978 90 215 4856 2
Prijs ¤17,95

Verschijningsdatum:
4 Oktober

De bekende en revolutionaire Gordon-methode® staat voor een manier van met elkaar omgaan op basis van gelijkwaardigheid en wederzijds respect. De methode is zeer goed toepasbaar in relaties op het werk en in vriendschappelijke relaties. Effectief leidinggeven en Op je best! Zijn de 2 nieuwste boeken volgens de Gordon-methode®:

Effectief leidinggeven

'De Gordon-methode leerde me razendsnel analyseren wat voor een soort gesprek in kon aangaan of waarin ik betrokken was.' Mr. Jan Beekman MPA, brigadegeneraal der Koninklijke Mareschaussee

Waarom lukt het de ene manager wel om zijn mensen vrij te laten, te motiveren en te laten groeien, terwijl een ander vooral door middel van controle alles in de hand probeert te houden? Leidinggeven is een vak. Een vak wat je deels in je moet hebben, maar wat je ook kunt leren. In Effectief leidinggeven wordt de Gordon-methode® toegepast op de communicatie tussen leidinggevenden en medewerkers.

De methode wordt onder andere gebruikt binnen het Nederlandse leger en bij het Nederlands gerechtshof.

Op je best!

'Op je best is een krachtig boek, dat zelfinzicht vergroot en communicatie effectiever maakt.' Drs. Els Evers, ortopedagoog, Kieswijs.nl

Ook in (vriendschappelijke) relaties is het soms moeilijk om helemaal jezelf te zijn en tegelijkertijd de ander in zijn of haar waarde te laten. Het gevolg: conflicten, onbegrip en het gevoel nooit ergens genoeg tijd en aandacht aan te kunnen besteden. Wie de Gordon-methode® toepast in relaties met partner, vrienden en familie, zal merken dat het zelfinzicht en het zelfvertrouwen groeit en dat die relaties zich verdiepen en eerlijker worden. Op je best laat zien hoe je met respect voor anderen toch helemaal jezelf kunt zijn.

Over de auteurs
Thomas Gordon (1918-2002) was een Amerikaans klinisch psycholoog. Hij werd vooral bekend vanwege de zogenaamde Gordon-methode®. Linda Adams is de vrouw van Thomas Gordon. Zij gaat uit van zijn gedachtegoed en hanteert zijn methode in haar boek.