Ingezonden persbericht


Zwolle, 24 september 2010

N 342 Denekamp-Oldenzaal afgesloten van 4 t/m 22 oktober

De provincie Overijssel gaat de provinciale weg N 342 (gedeelte Denekamp-Oldenzaal) afsluiten voor het verkeer van maandag 4 tot en met vrijdag 22 oktober. De wegafsluiting vindt plaats op het wegdeel tussen de rotonde in de N 342 in Denekamp en de rotonde in de N 735 in Oldenzaal en is noodzakelijk omdat de weg opnieuw geasfalteerd wordt. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de voortgang van de werkzaamheden is er mogelijk een uitloop tot en met vrijdag 29 oktober. De rotonde in de N 342 met de Beuningerstraat/Volterdijk blijft geopend zodat verkeer de N 342 kan kruisen.

Omleidingen en afsluiting buitengebied voor vrachtverkeer Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de provinciale wegen N 343 en N 349 (Weerselo, Fleringen en Ootmarsum). De omleiding wordt met borden aangegeven. Voor het internationale (vracht)verkeer tussen Nordhorn en Oldenzaal/A1 wordt een omleiding ingesteld via de Ring van Nordhorn (B 213), de Gildehauser Weg (K 26), afrit 2 Gildehaus, de E30 en uiteindelijk de A1 in Nederland en omgekeerd. Ook voor het busverkeer wordt een omleiding ingesteld. Buslijn 62 van Connexxion rijdt tussen Denekamp en Oldenzaal tijdelijk via Ootmarsum. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van 15 minuten. De afsluiting van de N 342 zorgt voor extra verkeersdruk op de wegen in het buitengebied. De gemeenten voeren daarom een aanvullende tijdelijke verkeersmaatregel uit: gedurende de afsluiting van de N 342 wordt het gehele buitengebied afgesloten voor vrachtverkeer, uitgezonderd aanwonenden en exploitatie van aanliggende percelen. Het gaat om het gebied tussen de Duitse grens, de A1, N 735 (Bentheimerstraat), Oliemolenstraat, Oldenzaalsestraat naar Rossum, Ootmarsumsestraat, Kanaal Almelo-Nordhorn, N349 (Ootmarsumsestraat, Singravenstraat), N342 (Scandinaviëroute) en Brandlichterweg. De regiopolitie Twente ziet toe op de naleving van de tijdelijke verkeersmaatregel.

Werkzaamheden
De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat iedereen zich gemakkelijk, veilig en vlot kan verplaatsen. Daarom werkt de provincie op vele plaatsen aan de verbetering van de wegen in Overijssel. Eén van deze wegen is de N 342, wegvak Oldenzaal ­ Denekamp. De werkzaamheden bestaan uit het volledig verwijderen van de bestaande asfaltverharding van de hoofdrijbaan, het versterken van de ondergrond en het vervolgens opnieuw asfalteren van de hoofdrijbaan. Langs de hoofdrijbaan wordt bermverharding aangebracht en de in- en uitritten worden opnieuw bestraat.

Kijk voor meer informatie over de wegwerkzaamheden op www. bereikbaar.overijssel.nl.

Noor voor de redactie: bij dit persbericht treft u een kaartje aan met de omleidingsroutes en de afsluiting van het buitengebied tijdens de werkzaamheden aan de N 342.

Informatie: Petra Timmer, team Communicatie, provincie Overijssel, telefoon 038 499 92 23 of bij spoedvragen buiten kantooruren 06 18 30 00 03