Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 29 september 2010

Dierenfluisteraars welkom bij Upload Cinema

Upload Cinema presenteert op Werelddierendag 4 oktober: 'Het Zijn Net Mensen', een voorstelling met de leukste en meest opmerkelijke webfilms waarin dieren zich precies zoals mensen gedragen. Kippen spelen politieagentje, bavianen overvallen automobilisten en vrijwel alle diersoorten maken weleens een dansje.

Op deze dag waarop dieren extra aandacht krijgen wil Upload Cinema de kloof tussen mens en dier nog verder dichten. Uit het programma zal blijken dat mensen en dieren zich in veel gevallen precies hetzelfde gedragen, en dat dieren in sommige gevallen juist slimmer handelen dan mensen. Door meer wederzijds begrip te creëren, kunnen dieren niet alleen van mensen leren, maar ook andersom. Uit het dierenrijk kunnen veel wijze lessen getrokken worden.

Upload Cinema nodigt daarom iedereen uit die een speciale band met dieren heeft, om zijn of haar ervaringen en kennis vóór en na de voorstelling met het publiek te delen. De verwachting is dat er veel dierenliefhebbers komen kijken, maar Upload Cinema hoopt daarnaast dat ook dierenfluisteraars, -psychologen, -masseurs, -homeopaten en telepathische dierenconsultants hun wijsheid komen delen, met elkaar en met de rest van het publiek. In essentie is Upload Cinema gericht op de gezamenlijke belevenis van het beste van het web, en een goed gesprek vooraf en na afloop is daarbij erg belangrijk.

Dierenexperts en dierenliefhebbers kunnen hun kennis en liefde vóór en na de voorstelling delen in 13 Nederlandse steden waar 'Het Zijn Net Mensen' in première gaat. Gastcurator is internetjournalist, schrijver en groot dierenliefhebber Francisco van Jole. Hij zal de voorstelling in Amsterdam hoogstpersoonlijk inleiden.

Kijk voor meer informatie en een overzicht van de Upload Cinema-voorstellingen op www.uploadcinema.net

Over Upload Cinema

Elke eerste maandag van de maand presenteert Upload Cinema een programma vol inspirerende en vermakelijke internetfilmpjes in filmtheaters en op bijzondere locaties. Elke maand is er een nieuw thema. Het publiek stuurt films in; een redactieteam selecteert de beste en stelt daar een programma van samen van circa anderhalf uur.

Upload Cinema won nationale en internationale prijzen voor de 'cross over' tussen bioscoop en internet, waaronder een ADCN Lamp, een SpinAward, twee Esprix, een Zilveren Leeuw in Cannes, een Eurobest, een London International Award en de Van Speijk Innovatieprijs.

Noot voor de redactie (