Ingezonden persbericht


Persbericht

Eenmalige assortimentsuitbreiding
Schoenenreus introduceert schoenmaat 150

Uden - 30 september 2010

Olifant Aja in het Ouwehands Dierenpark Rhenen houdt de aankomende winterperiode warme voeten. Op dierendag maandag 4 oktober zal René de Lege, algemeen directeur van Schoenenreus namelijk een uniek paar trendy winterlaarzen afleveren in Rhenen: schoenmaat 150. De grootste schoenspecialist van Nederland adopteerde Aja twee weken geleden en zag in dierendag een mooie gelegenheid om letterlijk te laten zien hoe groot haar assortiment is.

Schoenenreus moest alles uit de kast halen om passende laarzen te fabriceren voor Aja. Met een diameter van 45 centimeter per poot moesten de medewerkers van Schoenenreus daadwerkelijk maatwerk afleveren. Het opmeten van de schoenen gebeurde in samenwerking met de vaste pedicure van de olifant.

Schoenenreus adopteerde Aja naar aanleiding van de samenwerking met Ouwehands Dierenpark Rhenen. De onderneming wil mogelijk de garderobe van Aja verder uitbreiden met een paar Spaanse sloffen, aldus René de Lege van Schoenenreus. "Als reuzen passen we goed bij elkaar."

De steun van de Schoenenreus wordt gebruikt voor de dagelijks verzorging en verrijking van de olifanten, natuur- en milieueducatie, de instandhouding van het dierenpark, internationale fok- en herintroductieprogramma's en het behoud van bedreigde natuur.

De laarzen worden na dierendag opgehangen bij het verblijf van Aja en zullen dan ook te bekijken zijn voor het publiek.