Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Rechtszaak tegen PVV-leider Wilders live bij de NOS

HILVERSUM, 30 september - De NOS doet maandag 4 oktober live verslag van de eerste zittingsdag van de strafzaak tegen Geert Wilders. Hij wordt verdacht van het aanzetten tot haat en discriminatie en voor groepsbelediging. De start van de strafzitting is rechtstreeks te volgen op Nederland 1 en via het digitale nieuwskanaal Journaal24 en www.nos.nl

Televisie: Nederland 1, Journaal24 en www.nos.nl

De live uitzending begint om 08.55 uur met een NOS Journaal. Om 09.00 uur begint de rechtzitting in de rechtbank van Amsterdam. Met twee camera's in de rechtszaal doet de NOS daar integraal verslag van. Verslaggever Tanja Braun volgt het proces in Amsterdam.

De komende week is voor Wilders niet alleen bijzonder vanwege de rechtszaak. Ook zal er dan naar verwachting finale duidelijkheid komen over de komst van een VVD-CDA kabinet met gedoogsteun van de PVV, de partij van Wilders. Als daar maandag aanleiding toe is, wordt tijdens de rechtszaak geschakeld naar Den Haag voor het laatste politieke nieuws.

Radio: NOS Radio 1 Journaal

Het NOS Radio 1 Journaal doet in de lopende programmering op Radio 1 gedurende de gehele dag verslag van het proces. Daarvoor zijn verslaggever Jeroen de Jager en redacteur Merlijn Stoffels in Amsterdam aanwezig.

Buitenland

Vanuit de gehele wereld is belangstelling voor het strafproces tegen Wilders. Zowel uit Europa als daarbuiten melden journalisten zich bij de rechtbank om verslag te doen van het proces. De NOS levert voor tal van buitenlandse televisie-stations het beld vanuit de rechtszaal. Dat gebeurt via de grote internationale persbureau's als AR en Reuters en via de EVN, de Europese uitwisseling van beelden van publieke omroepen.

Het strafproces tegen Geert Wilders gaat na 4 oktober door op 6, 8, 12, 15 en 19 oktober. Op 2 november wordt de uitspraak verwacht. De overige zittingsdagen zijn in ieder geval live te volgen via het digitale themakanaal Journaal24 en www.nos.nl. Natuurlijk is het proces ook te volgen in de reguliere nieuwsuitzendingen van NOS Nieuws.




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)