Gemeente Brummen


Onderhoudswerkzaamheden aan drie bruggen

(Oorspronkelijke publicatie datum: 03-10-2010)


Op 4 oktober 2010 start het onderhoud aan drie bruggen over het Apeldoorns-Dierens kanaal in de gemeente Brummen. Het gaat om de Hallsebrug, de Eerbeeksebrug en de Coldenhovensebrug. Het bedrijf BMK Betontechnieken BV uit Nijverdal voert de werkzaamheden uit.

De Hallsebrug, Eerbeeksebrug en de Coldenhovensebrug zijn in 1998 overgenomen van Rijkswaterstaat. In 2001 en 2002 is achterstallig onderhoud gepleegd en in de jaren daarna is slechts zichtbare schade (aanrijschade) aan deze bruggen hersteld. Verder onderhoud is tot op heden niet gepleegd. Bureau DHV heeft voor de gemeente een beheerplan opgesteld voor het beheer en onderhoud van de bruggen. De werkzaamheden bestaan vooral uit betonreparaties, staalreparaties en beton en staalconserveringen. De aslastbeperking voor deze bruggen verandert echter niet.

Omleidingsroute
Verkeer dat gebruik maakt van de bruggen wordt omgeleid door de bestaande omleidingsroute die op dit moment geldt voor vrachtverkeer (over de Eerbeeksebrug en de Coldenhovensebrug). De bebording wordt aangepast aan de komende situatie. De werkzaamheden nemen ongeveer 3 weken in beslag.