Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2010/YG_86
Buitenpost, 4 oktober 2010

Viaduct Oostelijke rondweg Buitenpost bereikt hoogste punt

In januari van dit jaar zijn de Provincie Fryslân en de gemeente Achtkarspelen gestart met de aanleg van de Oostelijke rondweg om Buitenpost. De nieuwe rondweg kruist de spoorlijn Leeuwarden-Groningen met een viaduct. Door de aanleg van het viaduct kan een tweetal spoowegovergangen bij Buitenpost worden verwijderd. Dit betekent een aanmerkelijke verbetering voor de veiligheid van het weg- en treinverkeer.

Zondagnacht 4 oktober zijn de liggers aangebracht op het viaduct over het spoor. Hiermee heeft het viaduct zijn hoogste punt bereikt. De ongeveer 25 ton zware liggers zijn met behulp van een telekraan op hun plaats gehesen. Als gevolg van deze werkzaamheden was het treinverkeer zondag gestremd. De dienstregeling is maandagochtend weer hervat. Maandag 4 oktober worden de liggers over de Parallelweg aangebracht. Tijdens deze werkzaamheden zal de weg gestremd zijn.

De verwachting is dat de rondweg medio 2011 voor het verkeer wordt opengesteld. Hierna worden de noordelijke en zuidelijke ontsluitingsweg naar Buitenpost gereconstrueerd. Het hele project zal ongeveer eind 2011 gereed zijn.

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Achtkarspelen. http://www.achtkarspelen.nl/Rondweg-Buitenpost.htm of op de website van de provincie www.fryslan.nl/rondwegbuitenpost