Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, datum maandag 4 oktober 2010

IMC WEEKENDSCHOOL alumni lanceren online sociaal onderwijsnetwerk

Lancering website 'Future for Life' op zondag 10-10-10: voor alumni, door alumni

IMC Weekendschool, opgericht in 1998, is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaaleconomische achterstandswijken. Op zondag 10 oktober 2010 wordt tijdens de eerste Landelijke Terugkomdag van IMC Weekendschool Alumni de website www.futureforlife.nl gelanceerd. De website fungeert als online sociaal netwerk voor alumni van IMC Weekendschool en is gemaakt en wordt grotendeels bijgehouden door de oud-leerlingen zelf. Alle oud-leerlingen van IMC Weekendschool uit heel Nederland kunnen zich aanmelden als lid. Op de website kunnen ze elkaar, gastdocenten en sponsors ontmoeten. Ze blijven op de hoogte van alle activiteiten en mogelijkheden en ze kunnen via de site interessante stageplekken, trainingen en bijbanen vinden. Deze website is er om het steeds groeinde alumni- en weekendschoolnetwerk op een handige manier met elkaar in contact te brengen en om uitwisseling en kennisdeling te stimuleren.

De lancering van de website is een van de activiteiten die plaatsvindt tijdens de eerste Landelijke Terugkomdag van IMC Weekendschool. De Landelijke Terugkomdag vindt plaats in het Bredero college in Amsterdam Noord van 12.30 - 20.00 uur. De dag wordt door de leden van de alumniraad van IMC Weekendschool en het Follow-uptraject (FUT) georganiseerd. Er worden ruim 200 oud-leerlingen, oud-gastdocenten, sponsors en professionals verwacht om elkaar weer te ontmoeten. Het doel van de dag is het verstevigen en zichtbaar maken van het leukste alumninetwerk van Nederland door ontmoeting en verdieping. Deze dag staat vol van interessante workshops en zal eindigen met samen eten en een feest.

IMC Weekendschool heeft een uitgebreid programma voor oud-leerlingen: het Follow-uptraject (FUT). Het FUT organiseert onder andere stages, bijlessen, terugkomdagen, master classes en reünies. In toenemende mate staan de activiteiten onder leiding van oud-leerlingen in de vestigingsraden (40 alumni) en de landelijke alumniraad (10 alumni).

Het alumninetwerk, dat uniek is in zijn opleidingsdiversiteit, groeit gestaag met ieder jaar 225 nieuwe oud-leerlingen. De weekendschool faciliteert dit netwerk, maar het zijn de oud-leerlingen die daar op eigen wijze invulling aan geven.


- ALGEMENE INFORMATIE -

Wat is IMC Weekendschool?

IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaaleconomische achterstandswijken. Op de weekendschool kunnen de jongeren kennismaken met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur en wetenschap. Het 2,5-jarig curriculum omvat vakken als Geneeskunde, Recht, Journalistiek, Filosofie, Wiskunde, Sterrenkunde en Beeldende Kunst.

Wat leer je er?

Voor elk vak bieden enthousiaste professionals, in samenwerking met de medewerkers van IMC Weekendschool, een boeiende, waarheidsgetrouwe introductie op hun vakgebied. De leerlingen kunnen er trainingen volgen in presenteren, informatie zoeken en debatteren. Verder is er aandacht voor actualiteiten en worden de leerlingen gestimuleerd om zelf gastcolleges te organiseren over onderwerpen waar zij nieuwsgierig naar zijn.

Na IMC Weekendschool

De doelstellingen van de weekendschool eindigen niet bij het behalen van het diploma. Immers, leerlingen moeten juist dan toekomstbepalende keuzes gaan maken. Het Follow-uptraject (FUT) biedt daarom ondersteuning in de vorm van stageplaatsen, huiswerkbegeleiding en de kans ervaringen op te doen met loopbaangerelateerde vaardigheden. Het alumninetwerk, dat uniek is in zijn opleidingsdiversiteit, groeit gestaag met ieder jaar 225 nieuwe oud-leerlingen. De weekendschool faciliteert dit netwerk, maar het zijn de oud-leerlingen die daar op eigen wijze invulling aan geven. Alumni komen vertellen over hun ervaringen, geven zelf les en adviseren in alumniraden de organisatie. De betrokken en gemotiveerde alumni die elkaar én huidige leerlingen inspireren, vormen een belichaming en versterking van de idealen van de weekendschool.

Voor meer informatie: www.imcweekendschool.nl