Ingezonden persbericht


MARKTAANDEEL DISNEY XD GROEIT VERDER!

Hilversum, 4 oktober 2010

Disney XD is opnieuw marktleider*. Na de zomervakantie weet Disney XD zijn stevige positie te behouden en zelfs verder uit te bouwen. De afstand met de concurrentie is ruim 3%. Vooral in de doelgroep jongens scoort Disney XD heel erg goed en is de zender overtuigend de nummer 1 televisie-zender.

De best bekeken serie is ook deze maand I'm in the Band. Deze serie draait om de 15-jarige Tripp die zorgt voor een glorieuze comeback van drie middelbare rockers. Tripp krijgt een plekje in de groep en de band probeert op hun beurt om Tripp door zijn schoolperiode te loodsen. De missie is natuurlijk om hem klaar te stomen om ooit een grote popster te worden. Gemiddeld haalde de serie in september een marktaandeel van 37.4%. Andere series die op Disney XD goed bekeken worden zijn Zack & Cody en Cory in the House. De best bekeken film is Three Musketeers die door bijna 100.000 mensen werd bekeken.

Naast Disney XD heeft The Walt Disney Company nog een andere zender, Disney Channel. Samen haalden ze in augustus een marktaandeel van 32.3%. Disney Channel is in 28% van de huishoudens te ontvangen. Vooral bij meisjes van 9 tot 14 doet de zender het erg goed. De best bekeken series van september zijn My Camp Rock, JONAS L.A., Hannah Montana en Wizards of Wavely Place. De best bekeken film afgelopen maand was de premiere van Camp Rock 2: The Final Jam. Met een marktaandeel van 28.2% bij de meisjes van 9-14 jaar was Camp Rock de winnaar van dat tijdslot. Bijna 50.000 mensen keken naar de premiere van de nieuwste Disney-film en daarmee is Camp Rock 2 de best bekeken film van Disney Channel sinds de lancering vorig jaar.

Disney Channel en Disney XD vormen samen Disney Channels Benelux en zijn onderdeel van The Walt Disney Company. Disney XD is dé televisiezender voor stoere jongens en meiden van 6 tot 14 jaar. De zender is sinds 1 januari dagelijks te zien van 06.00 s ochtends tot 18.00 's avonds en online op www.disneyxd.nl. Daarnaast is Disney XD ook 24 uur digitaal te ontvangen via UPC op kanaal 503. Disney Channel is sinds 3 oktober 2009 gratis te ontvangen voor alle UPC-abonnees.

*Bron: Stichting Kijkonderzoek, doelgroep 6-12 jaar, tijdvak 06.00-18.00, september 2010




Ingezonden persbericht