Ingezonden persbericht


Persbericht

VSG-reactie op conceptregeerakkoord

Belangrijke functie van sport en sportvoorziening bij wijkaanpak

Sport heeft een belangrijke functie in de maatschappij en de economie, aldus het conceptregeerakkoord van VVD en CDA. De opstellers spreken ook uit dat samenwerking tussen de overheid, de sportsector en het bedrijfsleven nodig is om de topsport en breedtesport in Nederland te bevorderen. Vereniging Sport en Gemeenten is blij met deze uitgangspunten, die passen binnen de VSG-visie over (lokaal) sportbeleid.

Het kabinet geeft aan dat sport in alle wijken goed is voor de gezondheid, maar ook voor de veiligheid. Ook de komende kabinetsperiode wil de lokale overheid graag een bijdrage leveren aan een sportieve, gezonde en veilige samenleving.

VSG juicht het toe dat het kabinet de aanwezigheid van sport en sportvoorzieningen op wijkniveau wil bevorderen om daarmee een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de wijk. Samen met de VNG wil VSG deze uitdaging oppakken. VSG heeft daarbij wel de zorg of er voldoende financiële middelen worden toegekend om deze uitdaging waar te maken.

Uiteraard onderschrijft VSG het streven van het nieuwe kabinet naar meer sportlessen in basis-, beroeps- en voortgezet onderwijs. Evenals de ondersteuning van de ambitie om topsportevenementen naar Nederland te halen, waarbij de Nederlandse overheid en in het verlengde hiervan, de lokale overheid de baas blijft tijdens deze evenementen.

VSG is tevreden met de sportpassage in het akkoord en wil graag snel met het nieuwe kabinet in gesprek over de invulling van bovenstaande speerpunten uit het regeerakkoord en het nationale sportbeleid van de toekomst.