Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Emst - Inbreker op heterdaad betrapt                      |

De politie heeft maandagnacht 4 oktober op het Vlekkertseveld in Emst een 24-jarige man uit Epe aangehouden op verdenking van een inbraak in een schuur.


De politie kreeg omstreeks 01.35 uur een melding van een inbraak in een schuur. Bij het pand aan het Vlekkertseveld in Emst, trof de politie de 24-jarige man aan.
Hij probeerde trachtte zich nog te verstoppen, maar werd door de agenten opgemerkt en aangehouden. Hij bleek in bezit van een zaklamp en een ijzeren staaf en werd voor nader onderzoek en verhoor meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. In de directe omgeving stond een verlaten personenauto, die door de politie in beslag genomen is. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.


2010146495

|     |Harderwijk - Heling mini speedboot                        |

De politie heeft zondag 3 oktober een 26-jarige man uit Harderwijk aangehouden op verdenking van heling van een mini speedboot. De 40-jarige eigenaar van de speedboot zag zijn gestolen boot voorbij varen toen hij is de haven zat.


De diefstal van de speedboot werd door de eigenaar op zaterdag 2 oktober ontdekt. Zijn boot was uit de haven in Ermelo ontvreemd. Toen hij op zondag 3 oktober zijn boot voorbij zag varen heeft hij de politie gealarmeerd. Zij hebben de 26-jarige man kunnen aanhouden en hebben hem voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt. De speedboot is teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.


2010146348

|     |Harderwijk - Verkeersongeval met letsel                   |

Zondag 3 oktober rond 14.30 uur heeft, op de A28 in Harderwijk, een verkeersongeval plaatsgevonden. Bij het ongeval waren twee personenauto's betrokken. Een 35-jarige autobestuurder uit Nunspeet liep letsel op. De andere twee personen die bij het ongeval betrokken raakten, een 56-jarige vrouw en een 39-jarige man uit Wierden, bleven ongedeerd.


De 35-jarige man uit Nunspeet zo bleek uit verklaringen, zou met zijn auto, rijdend in de richting Zwolle, de andere personenauto hebben geraakt, waardoor deze slipte en over de kop sloeg.
De auto van de 35-jarige man kwam tegen de vangrail tot stilstand. Een ambulance heeft de man voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De andere personen zijn door de ambulancemedewerkers onderzocht en bleken ongedeerd. De snelweg werd enige tijd volledig afgesloten. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.


2010146376


-----------------------

(





(



---- --