Gemeente Boxmeer


Marius Grutters Koninklijk Onderscheiden

Op zaterdag 2 oktober heeft burgemeester Van Soest van de gemeente Boxmeer de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt aan de heer M.L.H.M. (Marius) Grutters.

mariusgrutters

Marius Grutters zet zich meer dan dertig jaar in voor natuur en milieu in de regio Boxmeer. Hij heeft zijn sporen inmiddels verdiend door o.a. zijn lidmaatschap van de landelijke stichting Ravon, die zich inzet voor de bescherming van reptielen, amfibieën en vissen.

Als penningmeester van de Vereniging IVN Natuur- en Milieueducatie van de afdeling De Maasvallei is hij de spil van deze vereniging. De heer Grutters nam op 30 mei jl. namens het bestuur van IVN De Maasvallei de Dr.Peelen Cultuurprijs van de gemeente Boxmeer.

Het Maasheggengebied, het unieke cultuurhistorisch landschap in onze regio, gaat hem nauw aan het hart. Marius Grutters is de auteur van een boek over de Maasheggen dat afgelopen zaterdag gepresenteerd werd. Hij heeft in 2005 het initiatief genomen voor het Maasheggenvlechten, een wedstrijd die hij overigens in 2010 samen met zijn broers heeft gewonnen.

Als natuur- en landschapsliefhebber is Marius Grutters betrokken (geweest) bij de werkgroep Herinrichting De Vilt, een natuurgebied bij Beugen, en bij het Integraal Gebiedsplan Maasheggen. Sinds 2009 is hij penningmeester van de mede door hem opgerichte Stichting Landschapsbeheer Boxmeer. De inzet van de heer Grutters voor de landschap in de regio Boxmeer is aanleiding geweest om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.