Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, AMSTERDAM 4 OKTOBER 2010

b9 live jazz! Olaf Zwetsloot kwartet

Take it to the bridge.

Het nieuwe Amsterdams jazz-event b9 jazz programmeert sinds juli van dit jaar tweewekelijks optredens. Aanstaande donderdag 4 oktober speelt saxofonist Olaf Zwetsloot met zijn kwartet. De groep speelt een wervelende eigentijdse mix van jazz en funk, voornamelijk eigen werk.

Sinds het begin in maart van dit jaar trekt b9 jazz session een frisse jonge crowd. Een journalist van de New York Times kwam poolshoogte nemen en tekende op: "On a Wednesday night this spring, in a shadowy brick cellar hidden under a bridge in Amsterdam's canal belt, the city's hottest new jazz event was tuning up...." Uitgaansblad NL 20 was ook positief over b9 jazz: "We kunnen er kort over zijn: deze plek is supergaaf. Vooruit, zo'n underground-spontaan-oppoppend-geheime club wordt gedomineerd door early adopters: interessanterige uit- en vormgevers, filmmakers en andere crea bea's met Woody Allenbrillen en coltruien."

b9 jazz ontvangt geen subsidie en biedt een podium voor live muziek van hoge kwaliteit.

Take it to the bridge!

Olaf Zwetsloot Kwartet
Olaf Zwetsloot - altsax
Thomas Winther Andersen - contrabas
Dirk Balthaus - Fender Rhodes
Victor de Boo - drums

b9 jazz is een cosmopolitische soirée met live jazz, een fijne bar en het aangename gezelschap van Amsterdams culturele aristocratie, waaronder bohemiens, arrivées, snobs, bimbos, kunstenaars, losers, dandys en putjesscheppers uit de diepste krochten van de grachtengordel en omstreken.

De feiten:
b9 jazz, live muziek in brug9
Donderdagavond 7 oktober 2010, 21:00 - 01:00.
Tickets: ¤ 7,50 (te koop aan de deur)
Singel, tegenover 161 (trappetje af).

Locatie en organisatie:

- brug9 is de ruimte onder de Torensluis, de brede brug op het Singel in Amsterdam. De Torensluis is de oudste nog bestaande brug van Amsterdam. Bjorn ter Kuile en Lenneke Overeem zijn ondernemer en exploiteren de ruimte en organiseren er debatten, documentaires, tentoonstellingen, jazz en meer.
- Olaf Zwetsloot is altsaxofonist, componist en organisator.